plitvicki-maraton-ark-tron-2015-01

Jubilarni 30. Plitvički maraton održan je 7.juna 2015.godine.

To je trka na koju se ide malo turistički, malo trkački, ali avantura i dobar provod je zagarantovan. Za nas iz Vojvodine put je malo duži, što samim tim znači i veće troškove, ali kotizacija je veoma povoljna u odnosu na mnoge međunarodne trke, a startnina uključuje ulaznicu u Nacionalni park Plitvice, lepu aktivnu majicu, kao i 2 obroka u restoranu, stoga spada u “isplativije” trke, na koje svakako vredi otići.

plitvicki-maraton-ark-tron-2015-02

plitvicki-maraton-ark-tron-2015-03

Ove godine na maraton se uputila vesela ženska ekipa trkačica, Jelena Ademi i Jamanta Šafranj iz Subotice (Ark Tron), a u Novom Sadu su nam se pridružile Marija i Tijana Đaić (Ark Fruška gora), i njihova drugarica Snežana Sarić koja je postala važan član ekipe i foforeporter naših ulazaka u cilj!

Dan pre trke prošao je u odmaranju, uživanju u prelepoj prirodi u blizini našeg smeštaja, kod sjajnih domaćina koji su nam upriličili vikend za pamćenje, punjenje baterija kraj potoka uz logorsku vatru sa hidriranjem pred trku

Džaba smo prizivali oblake i kišu kraj vatre na čuđenje našeg domaćina ( koji još turisti žele loše vreme?!), dan trke osvanuo je veoma topao i sunčan.

Trka ima staze na 5km, 21km i 42km. Spada u zahtevnije staze sa promenama nadmorske visine i treba paziti da se ne precene sposobnosti i da se čuva snaga, pogotovo po toplom i sunčanom vremenu, kakvo je bilo ove godine. Možda malo manje okrepe, nego što bi bilo idealno, doprinelo je da nam usponi teže padnu, ali na ulasku u cilj svi su bili nasmejani i srećni što su uspešno savladali zacrtani cilj.

Trku je završilo 1682 učesnika.

Naša ekipa je postigla sledeće rezultate na polumaratonu(21,1km):

  • Marija Đaić 02:04:56,
  • Jelena Ademi 02:24:40,
  • Tijana Đaić 02:24:42.

Maraton (42,2km) je istrčala Jamanta Šafranj sa postignutim vremenom 03:50:11.

Sve učesnice su bile veoma zadovoljne, Sneža kao gledalac i navijač je donela odluku da sledeće godine i ona trči. Nakon svega ostao je još jedan ispit koji su svi uspešno savladali, jer je usledilo je uživanje u lepotama Plitvičkih jezera, i šetnja od još nekih 7km po slobodnoj proceni.

Zaključak trka koju bi svako trebalo da uvrsti u svoj kalendar kao maraton koji ne treba propustiti.

http://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2015/06/plitvicki-maraton-ark-tron-2015-03-feat.jpghttp://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2015/06/plitvicki-maraton-ark-tron-2015-03-feat-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trkaJamanta Šafranj,Jelena Ademi,maraton,Marija Đaić,plitvice,Plitvička jezera,plitvički maraton,polumaraton,Snežana Sarić,Tijana ĐaićJubilarni 30. Plitvički maraton održan je 7.juna 2015.godine.To je trka na koju se ide malo turistički, malo trkački, ali avantura i dobar provod je zagarantovan. Za nas iz Vojvodine put je malo duži, što samim tim znači i veće troškove, ali kotizacija je veoma povoljna u odnosu na mnoge...Zvanični sajt kluba