Извештаj пише Ненад Грковић.

Иако недовољно спреман, без тренинга, кондиције одлучио сам да се пријавим за трку на Охриду. Коначно се све поклопило и после пар година успео сам да убацим одлазак на трку, успут да обиђемо и Охрид и одлазак на море.

Петак смо провели код родбине у Куманову и у Суботу преподне лагано кренули ка Охриду. Стигли смо у рано послеподне, сместили се у Студентском дому, који је уз саму обалу и шеталиште. Прошетали до Спортског центра Биљанини извори по стартни пакет и добили информацију да је увече информативни састанак. Добили смо информације о поласку аутобуса, местима где ће бити окрепе али и о самој стази. Стаза је интересантна, пролази се кроз лепу природу, горе доле опет горе доле, кроз неколико места па поред самог језера.
Аутобуси су пошли у 6:30h ка Св. Науму, возимо се по серпентинама горе доле. Није наивно. Мали број тркача је дошао колима. Организован је и лекарски преглед, ко је желео, да се провери сопствено стање.
Било је довољно времена за загревање и причу.
У 9h је био заказан старт трке. Већина креће доста брзо, сам почетак је низбрдо. Али онда наступа 4км само узбрдо. После тога мало лакше, смењују се узбрдице и низбрдице. Тако до 8-ог км. Онда иде скоро 2км
јурњаве низбрдо. Па опет горе доле. На узбрдицама идем лагано, ситним кораком а низбрдице користим да надокнадим изгубљено време узбрдо.
Полумаратон пролазим после тачно 2h. Све иде добро, задовољан сам како држим темпо. Али од 22-ог км почињу грчеви у листовима. Настављам са доста шетања уз лагано трчање. Проблем ми је био што нисам могао да трчим низбрдо, да убрзам мало. Решио сам да лагано трчим на сунчаним деловима а шетам у хладовини, где је могла да се улови. Негде до средине трке већина стазе је била у хладовини. Други део је на сунцу. Воде је било доста али ми се чини да је могло да буде и више окрепних станица. Мали проблем је и што се трчало магистралом а саобраћај није био затворен. Али осим пар возача који су јурили не пазећи на тркаче остали су били толерантни и пажљиви, свака им част. Многи су давали и подршку.
Задњи километри су се одужили, врућина, пао је и темпо али успевам да стигнем на шеталиште. Ту је већ све лакше.
Улазак у циљ уз моје навијаче, Јану, Филипа и Михајла даје додатну снагу. Планирао сам да истрчим трку за 3h али сам успео и мало боље, 2:58,27h.
Уследила је кратка али пријатна масажа па одлазак у смештај на одмор. Касније шетња, ручак, купање и спавање. Сутрадан ујутру наставак путовања ка Грчкој одакле и пишем. Одлична, напорна трка која ће се надам се наставити и да ћу и поправити време.
Пошто су финансије велики проблем постоји могућност да следеће године ни не буде трке. Искрено се надам да се то неће догодити. 

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2019/09/FB_IMG_1568064448566-1024x683.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2019/09/FB_IMG_1568064448566-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trkaИзвештаj пише Ненад Грковић. Иако недовољно спреман, без тренинга, кондиције одлучио сам да се пријавим за трку на Охриду. Коначно се све поклопило и после пар година успео сам да убацим одлазак на трку, успут да обиђемо и Охрид и одлазак на море. Петак смо провели код родбине...