Pitate se ko je ovaj čovek? Niste ga nikada videli da trči? Pa kakve veze onda ima sa trčanjem? Odakle se pojavio i ko ga je poslao?

Mi trkači smo malo narcisoidni, ali bih ja rekao da je to jedna pozitivna osobina, bar u našem primeru. Volimo videti sebe u dobroj opremi, sa dobrim patikama, šorcem, dresom, helankama, volimo dobro izgledati, volimo trčati. I volimo imati lepu sliku sa treninga, trke!!! Onako kompletnu, sa celim našim bićem, telom, u punom trku, lepog koraka. A može i jedna onako izbliza, da se vidi svaki grašak znoja na čelu, svaka grimasa ili pogled zadovoljstva. Ili da to bude slika kada utrčavamo u cilj, nasmejani, zadovoljni, presrećni zbog dobrog rezultata!!!

Pokušavamo ponekad sami da slikamo, ili zamolimo nekoga da nas slika sa našim aparatom, takozvanim idiotom, koga ne treba podešavati, samo škljocaš. Ponekad su te slike mutne, ponekad su bistre, ponekad se vidi ogromna pejzaž u okolini, a mi sićušni, skoro da se ni ne može naslutiti jesmo li to mi na slici ili neki drugi trkač. Neke trke imaju svog zavničnog fotografa, profesionalca, koji besomučno škljoca i slika na startu i redovno dočekuje pobednike na cilju, i ima još poneke slike i nas „malih“ trkača, ali se one nikad nigde ne objave.

I onda, u proleće 2011. godine, nakon Novosadskog polumaratona pojavile su se neke nesvakidašnje, neuobičajeno i čarobno lepe fotografije na facebook nalogu čika Mihaila Bogdanovića. Jedan ceo album od 200 slika!!! Sa staze polumaratona, slike mnogih trkača, izbliza, iz malo veće daljine, serijalne slike jednog trkača. Bilo je zaista neverovatno videti te fotografije. Čak i najvećem laiku je bilo jasno da su fotografije urađene kvalitetnim fotoaparatom, i da je fotograf pravi majstor svog zanata. Pitali smo se ko je taj čovek i za koga je slikao? Odakle se pojavio odjednom, gde je bio do sada, ko mu je rekao da slika i zašto besplatno deli ovako kvalitetne fotografije? U naletu pitanja i prelistavajući facebook pojavio se i drugi album čika Mihajla, a sledeći dan i treći. Jedan bolji od drugog. Trkači, sportisti, drugovi, je li poznaje neko Bogdanović Mihaila? Ja ću mu poslati zahtev za prijateljstvo, svakako ih još nema puno na fejsu. Šta je ovo!?!? Album broj 4A, 4B, album broj 6….ima li kraja iznenađenju…. Pitamo ga: “Čika Mihailo, dokle?!”, “čekaj”, kaže, “još šnenokle, i šufnudle i griz-štrudle i rezance s makom!”

Čika Mihajlo je postao najpoznatija ličnost u svetu trkača. Za nepunih nedelju dana ceo trkački pokret znao je za njega, a na fejsu je dobijao desetine zahteva za prijateljstvo dnevno, kako bi svaki trkač imao pristupa njegovim fenomenalnim fotografijama. Svaki trkač, svaki učesnik Novosadskog polumaratona imao je više svojih slika na fejs nalogu Mihaila Bodanovića. Bilo je to ogromno iznenađenje za sve nas, za pokret rekreativnih trkača u Srbiji. Čika Mihailo je učinio jednu ogromnu grupu ljudi srećnim. Darovao nam je nešto što se ne meri novcem, nešto što nema materijalnu vrednost, već onu duhovnu, ljudsku, sportsku. Odvojio je svoje vreme, svoje slobodne trenutke da bi učinio nešto veliko za učesnike Novosadskog polumaratona i darovao im je poklon kojem se niko nije nadao!

Prelistavajući profil Mihaila Bogdanovića, uverili smo se da je on redovan posetilac I drugih sportskih manifestacija, pre svega biciklsitičkih, odnosno montenbajk takmičenja.

HVALA VAM ČIKA MIHAILO!!

Pola godine nakon polumaratona, početkom oktobra u Novom Sadu održan je i maraton. Nakon trke, poznavajući čika Mihajla, pažnja svih trkača na fejsu bila je usmerena na njegov profil. Kao i pre pola godine, počeli su da se ređaju foto albumi, jedan lepši od drugog. Bilo bi nekorektno da povodom ove manifestacije ne spomenemo i Evu Stankov, za koju predpostavljamo da ima neke veze sa čika Mihailom, koja je takođe objavila nekoliko fotoalbuma sa Novosadskog maratona. Čika Mihajlo Bodanović i Eva Stankov objavili su preko 3000 fotografija sa Novosadskog maratona.

U ime svih trkača Atletsko Rekreativnog Kluba TRON zahvaljujem se na prelepim fotografijama Mihajlu Bogdanoviću i Evi Stankov!

Ludaić Sebastian

Predsednik ARK “TRON”

AdministratorVestiPitate se ko je ovaj čovek? Niste ga nikada videli da trči? Pa kakve veze onda ima sa trčanjem? Odakle se pojavio i ko ga je poslao? Mi trkači smo malo narcisoidni, ali bih ja rekao da je to jedna pozitivna osobina, bar u našem primeru. Volimo videti sebe u...