Prvi put u istoriji kluba jedan trkač TRON-a uspeo je da trijumfuje u generalnom plasmanu u polumaratonskoj trci. Crnokrak Dimitrije pobedio je u Makou (Mađarska) na Marošmenti polumaratonu sa rezultatom 1:23:28.

Dimitrije je trijumfovao ispred domaćih trkača Lukači Ištvana (1:23:58) i Fašfrik Zoltana (1:24:27). Staza u Mako je bila prava kros staza, teška za trčanje, pa samim tim rezultat koji je zabeležio naš trkač još više dobija na težini i značaju. Uvek skroman, odmeren, miran i tih, Crnokrak Dimitrije nije se promenio ni posle prve pobede u karijeri:

Lep je osećaj kada se istrči polumaraton, zna to svako ko je imao priliku da pređe ciljnu liniju posle 20 i kusur pretrčanih kilometara. A još je lepše kada se na polumaratonu osvoji prvo mesto. Teško je izmeriti sreću i to da li sam bio srećniji danas ili posle prethodnih trka koje će mi ostati u lepom sećanju. Svaka trka, ali i svaki dobar trening mi pričinjavaju izuzetno zadovoljstvo. Jednostavno, VOLIM TRČANJE! Nisam počeo trčati radi medalja i slave. Trčim jer imam potrebu za tim. I još uvek želim da prevaziđem svoj rezultat sa prethodne trke i da budem još bolji. Da se razumemo, prvo mesto ne govori mnogo. Ne zavisi to samo od mene, nego još i više od konkurencije, ali i od mnogo nepredvidivih sitnica. Jedino merodavno merilo su štoperica i metar. Ali za nas rekreativce, važnije od rezultata i postignutih vremena je zadovoljstvo trčanja sa drugarima koji dele istu strast. Pa kada se još trči u lepoj prirodi kao danas… neprocenjivo! Današnji polumaraton je specifičan po tome što je više ličio na kros trku nego na uobičajene polumaratone. Trčali smo priobaljem reke Maroš između Makoa i sela Apatfalva u Mađarskoj. Već posle stotinak metara asfalt se gubi i zamenjuje ga uska, vijugava staza, prepuna kupsera i neočekivanih prepreka. Zatim se trči pored njiva po travi ili preoranom putu da bi se posle izašlo na nasip. Kasnije smo se ponovo vratili do same obale reke i tako stigli do Apatfalve. Posle kratkog kruga u ovom selu ponovo smo se vratili na nasip i nastavili nazad do Makoarekao je Crnokrak Dimitrije nakon svoje prve pobede u karijeri

 

I u ženskoj konkurenciji TRON je imao takmičara na pobedničkom postolju jer je Fabo Ildika, sa rezultatom 1:44:08, zauzela 2. mesto iza Fabri Andreje (1:38:12), a ispred Kiš Edite (1:45:44).

Pobednički pohod Tronovih trkača nastavili su u štafetnoj konkurenciji Malagurski Aleksandar i Kakaš Lorand koji su polumaratonsku stazu pretrčali za 1:42:58 i sa tim rezultatom zauzeli 3.mesto.

Razlog za veliko zadovoljstvo imao je i Halas Miomir koji je prvi put istrčao polumaraton, za prvo učešće odličan rezultat 1:48:17.

Kokai Monika (1:59:25), Stojanov Damir (1:35:33) i Kuić Željko (1:36:07) takođe su uspešno savladali polumaratonsku kros stazu u Makou

Na trci je učestvovalo 94 trkača i 10 štafeta. Zvanični rezultati nalaze se na sajtu organizatora.

AdministratorIzveštaji sa trkaPrvi put u istoriji kluba jedan trkač TRON-a uspeo je da trijumfuje u generalnom plasmanu u polumaratonskoj trci. Crnokrak Dimitrije pobedio je u Makou (Mađarska) na Marošmenti polumaratonu sa rezultatom 1:23:28. Dimitrije je trijumfovao ispred domaćih trkača Lukači Ištvana (1:23:58) i Fašfrik Zoltana (1:24:27). Staza u Mako je bila prava...