Liga je trka članova kluba jednom nedeljno u određenom terminu, na 2,3 ili 5km. Ideju nismo sami smislili, već smo jednostavno prekopirali od nekih starijih klubova sa teritorije bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Liga je trka članova kluba subotom ujutro na stadionu Spartaka u 8:00 časova na 2 milje (3216metara). Ligu već nekoliko godina trčimo sa članovima ŠriČinmoj maraton tima iz Subotice. Trči se 8(osam) punih krugova na atletskoj stazi (u PRVOJ stazi), a sam start je 16 metara pre ciljne linije, što znači da je prvi krug duži (416 metara), a ostalih sedam krugova je po 400 metara. Na Ligu je preporučljivo doći 20-30 minuta ranije kako bi odradili zagrevanje pre same trke. Start nikada ne kasni, tačno je u 08:00 časova!

      Osnovni cilj Atletsko rekreativnog kluba TRON je popularizacija i omasovljavanje rekreatinog trčanja u Subotici i okolini. Upravo zbog toga svaki novi trkač je dobrodošao na Ligu. Ne trebati se bojati, ne trebate imati strah da nećete dovoljno dobro trčati u odnosu na nas. Kada smo počinjali ni mi nismo imali rezultate na Ligi kao što ih imamo danas. Možete pogledati naše rezultate, ali se nemjte brinuti ukoliko vi niste spremni da istrčite neko slično vreme. Dođite na Ligu, istrčite svoj lični rezultat, a već sledeće subote ćete poželeti da ga popravite. Dođite i trkajte se sa sobom, osetite radost postignutog cilja, osetite radost obaranja ličnog rekorda. Nekome će možda jedini cilj biti da uspe da istrči 3216 metara odjednom. Članovi TRON-a će ga podržati i u tome. Pre nego što odustanete pročitajte još jednom naš slogan i razmislite: “…ne sputava te to što jesi, nego ono što misliš da nisi…”

    Zato, već danas donesite odluku da ćete sledeće subote biti sa nama i priključiti se novom pokretu rekreativnih trkača u Subotici. Rezultate svih trka Lige možete pogledati po godinama Liga 2010, Liga 2011

Napomena: kao svojevrsan “naslednik” lige, u okviru redovnih aktivnosti ark TRON se od 2011. godine trči TRON TRENING TRKA o čemu više možete pogledati OVDE.