Situacija koja je zadesila ceo svet sa pandemijom, pogodila je sve segmente života, i sport poprilično. U vanrednoj situaciji treniralo se kako se moglo, na sve moguće načine sportisti su ukoliko je želja postojala, nalazili načina da održe formu. Za vreme tih treninga nastala je jedna ideja, odnosno to je samo bio nastavak dugogodišnje priče i želje da održimo jednu duatlon trku. A pošto su trke trenutno otkazane ili odložene, i niko još sa sigurnošću ne zna kada će se početi održavati, pala je odluka da napravimo jedan trening duatlon. Bez nagrada i svih zvaničnih delova koje krase trku, ali u originalnim kilometražama koje odlikuju sprint dualtlon, dakle 5km trčanje, 20km bicikl, 2,5km trčanje.

TK Titan i Ark Tron na čelu sa Nenadom Bogarom i Đerđem Telekijem su brzo sklopili dogovor da će realizovati ovu ideju. Đurika i ja smo premerili stazu, jer smo ideju već imali da će se održati na Makovoj sedmici, sa startom na ulazu u šumu, gde je asfalt poprilično dobar, osim par velikih rupa, koje se lepo mogu zaobići. Na toj deonici smo obavljali većinu treninga tokom vanrednog stanja, i pokazala se kao odlična lokacija bez mnogo saobraćaja.

Došao je i najavljeni dan održavanja trke, imali smo 24 učesnika, uz goste iz Beograda, Novog Sada i Sombora. Gostima se ovom prilikom zahvaljujem što su ulepšali ovo druženje, koje će se sigurno ponoviti. Zadatak sudije, merioca vremena, i čuvara stvari prihvatio je Adam Teleki i doprineo da se ovaj događaj uopšte može uspešno realizovati.

Poseban doprinos ovog treninga je što je većina učesnika imala priliku da prvi put proba duatlon, kao i uopšte spajanje trčanja i biciklizma bez odmora između. To je svakom ko prvi put proba i naporno, ali i izazovno, i imam utisak da se većini dopalo. Na kraju su svi bili nasmejani i zadovoljni.

Imali smo i podršku i navijače, hvala i njima, i nadam se da će se sledeći put i oni okušati u ovom izazovu. Meni je ovo samo još jedan dokaz da je duatlon nepravedno zapostavljena disciplina, i izuzetno bih volela da možda i sa ovom idejom pokušamo popularisati taj sport, i da ćemo doći i do situacije da u budućnosti organizujemo zvaničnu trku.

Na linku ispod teksta su fotografije sa današnjeg događaja, a rezultati će biti dodati nakon obrade.

https://drive.google.com/open?id=1AuMs4FeUXnZZRQnEL21l8FCsfDaHY6wG

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2020/05/duatlon-1024x675.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2020/05/duatlon-150x150.jpgJamanta ŠafranjAktivnostiSituacija koja je zadesila ceo svet sa pandemijom, pogodila je sve segmente života, i sport poprilično. U vanrednoj situaciji treniralo se kako se moglo, na sve moguće načine sportisti su ukoliko je želja postojala, nalazili načina da održe formu. Za vreme tih treninga nastala je jedna ideja, odnosno to je samo bio nastavak...