Tradicionalna trka Crvenog krsta u Senti, koja je održana 25.maja 2011. godine, okupila je 50-tak trkača na stazama od 5 i 10 kilometara.

Ova sportska manifestacija je bila ujedno i Dan izazova, pa su pored pomenutih trka organizovane i trka učenika osnovnih i srednjih škola. Učenika je bilo mnogo više, ukupno preko 300 učesnika, pa se ova sportska manifestacija može nazvati izuzetno uspešnom.

Staro pravilo maratonaca ili rekreativnih trkača, da je uvek bolje trčati trku nego uraditi trening, dokazalo se i na trci u Senti. Bez obzira na relativno mali broj učesnika, da tako kažemo, glavnoj trci, ipak je sama trka poseban izazov za svakog učesnika. Atletsko Rekreativni Klub TRON imao je čak 13 predstavnika. Dame su nas dostojno reprezentovale jer su Ildiko Fabo (5km) i Farkaš Maria (10km) osvojile 3. mesto. Sirak Tihomir, nakon istrčanih 5km, učestvovao je u trci srednjoškolaca na 1500 metara i osvojio je 1. mesto.

Nakon trke vredni domaćini spremili su pasulj, da se nadoknade potrošene kalorije i pozvali nas da i iduće godine svojim prisustvom uveličamo trku Crvenog krsta.

Preciznog merenja nije bilo, organizator je samo zapisivao pobednike, odnosno 1. 2. i 3. mesto. Zbog toga nemamo zvaničnih rezultata. Prema vremenima koje smo sami izmerili, zaključili smo da je staza na 5km bila kraće nekih 300 metara, dok je staza na 10km bila kraća za više od 1km. Iz tog razloga navodimo samo imena učesnika trkača TRON-a:

 

Na trci od 5km učestvovali su:

–         Teleki Đerđ

–         Teleki Tamaš

–         Malgurski Adrian

–         Malagurski Aleksandar

–         Fabo Ildiko

–         Ludaić Seabstian

–         Janković Atila

–         Sirak Tihomir (učesnik i pobednik i trke na 1500metara)

 

Na trci od 10km učestvovali su:

–         Stipić Josip

–         Farkaš Maria

–         Vojnić Zelić Igor

–         Rafai Gustav

–         Mazak Gabrijela

AdministratorIzveštaji sa trkaTradicionalna trka Crvenog krsta u Senti, koja je održana 25.maja 2011. godine, okupila je 50-tak trkača na stazama od 5 i 10 kilometara. Ova sportska manifestacija je bila ujedno i Dan izazova, pa su pored pomenutih trka organizovane i trka učenika osnovnih i srednjih škola. Učenika je bilo mnogo više,...