Sonja Oros polako postaje iskusna trail trkačica, i piše nam utiske sa još jedne svoje avanture.

Utisci sa predivnog Rapca ne mogu stati u jednu objavu na fb pa se odlučih da vam kroz ovaj izveštaj dočaram atmosferu sa Valamar trail trke.

Kao i obično stižemo dan pre trke,smeštamo se u apartman…Od 18h je bilo vreme za preuzimanje startnih paketa u jednom od hotela Valamar,ispred kojeg se sledeći dan kretalo.U startnom paketu (samo)predobra dryflt majica i startni broj, pasta party pravih u porodičnoj atmosferi jer od toga ništa.

Svaki dan se prognoza menjala,nadala sam se kiši da začini atmosferu,ali i pored crnog neba u subotu ujutru,ni kapi kiše na stazi.

Ali ipak,temperatura oko 20stepeni sa blagim vetrom je bila sasvim ok sa trčanje…

Stigli smo satićak vremena pre starta moje,zelene (11km)staze kad je kretala plava staza(30km);a crvena staza(60km)kretala je u 8ujutru…

Kako se vreme starta približavalo atmosfera u startnoj zoni se preplavljuje adrenalinom.Ljudi iz organizacije su izuzetno prijatni i pristupačni,svaka staza kretala je u minut tačno.

Stajem iza nekih zverki za koje sam znala da će me posle 20sekundi ostaviti u prašini,al u tom momentu ,10sek pred start osećam se jednako moćno kao oni:)

Krećemo,imamo manje od 500m betona,pa zalazimo u šume i polako se penjemo u brda.Prva 2km dozvoljavala su brze trčanje(ja sam trčala pace oko 5-5:30)al već posle toga,zemljani teren prošaran sa uglačanim kamenjem ,pa posle i sam kamen dozvoljava lagano trčanje,obazrivo ili brži hod.Staza je u nekim delovima šume uska,bukvalno ima mesta za po jednog trkača,ali su se naravno pojedinci sklanjali koji su zastajali.Pogledi i dozivljaj prirode oko nas je neopisiv…

Oko 4km bacam pogled na profil staze zeljno očekujuci 6km(zapravo je bio 6,5) okrepu i kraj uzbrdice.Kad smo stigli na Ripendu,na vrh- 400m nv uzeh malo soka,kocku čokolade i sretna poleteh ka dole.

Ipak ,ništa laksa nije bila i nizbrdica,malo su me kočili i bolovi u kolenu a i sad vidim da cu se oprostiti od jednog nokta:)

Zadnjih 500m silazimo na šetalište,meštani i turisti daju maximalnu podršku,osećaj da sam savladala jos jedan trail daje mi dodatnu snagu pa maximalno ubrzavam na kraju,Sergej me čeka 10m pred cilj,ulazimo zajedno i opet…po ko zna koji put osećamo se kao superheroji.

1:44:58 moje vreme i 91.-a u ukupnom plasmanu.

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2019/09/viber_image_2019-09-29_19-45-28.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2019/09/viber_image_2019-09-29_19-45-28-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trkaSonja Oros polako postaje iskusna trail trkačica, i piše nam utiske sa još jedne svoje avanture. Utisci sa predivnog Rapca ne mogu stati u jednu objavu na fb pa se odlučih da vam kroz ovaj izveštaj dočaram atmosferu sa Valamar trail trke. Kao i obično stižemo dan pre trke,smeštamo se u apartman...Od 18h je...