Zajednički trening dužine članova ARK TRON-a, održava se svake nedelje u godini, bez obzira na vremenske prilike i svakog 1.januara. Okupljanje je 0d 08:00-08:10 časova u Dudovoj šumi, tačno iza Hale sportova.

 

Ukoliko vam ne odgovara subotnji termin Lige za zajednički trening sa ostalim članovima ARK TRON-a, ili ne želite da trčite u jakom tempu, onda je naš drugi zajednički trening nedeljom vaša druga prilika da nam se priključite. Nedeljni treninzi dužine su treninzi laganog tempa (oko 6min/km). Nedeljni treninzi su vrlo posećeni, trči se lagano, uz dosta razgovora, analiziraju se predhodne trke, prepričavaju ranije anegdote. Ovaj termin je prava prilika i za potpune početnike da nam se priključe jer se treniranje rekreativnog trčanja počinje upravo ovakvim laganim tempom. Sledeći podatak ne treba da vas uplaši: nedeljom obično trčimo 15 i više kilometara!

 

     Nazdravlje!!! Šta ću onda ja sa vama? Mnogi od vas, naših budućih članova, upravo će ovo pitanje prvo da postave. Naravno da vas niko neće terati da na prvom vašem treningu trčite 15 kilometara. Nećete morati to da radite ni na drugom, trećem ili bilo kom sledećem treningu. Trčanje treba da postane vaša zabava. Možete krenuti sa nama, osetiti atmosferu 5 minuta i vratiti se nazad na mesto polaska. To će biti prvih 10 minuta koji ste proveli u svetu rekreativnog trčanja. Ukoliko ste malo spremniji može tih 5 minuta biti i 10-15 minuta. Bitno je da osetite da i vi možete trčati, da osetite u kakvo ste društvo upali , i da osetite želju da se ponovo vidite sa nama na nekom od sledećih treninga.

 

   Možda vam se učinilo na početku teksta da ste nešto pogrešno pročitali. Zajednički trening dužine se održava svakog 1.januara!!! Nije greška, upravo tako. Slike koje ovde vidite napravljene su baš 1.januara jedne predhodne godine. Upravo taj termin na najslikovitiji način dočarava koliko je vesela i pozitivna atmosfera među članovima TRON-a. Možete li zamisliti koliko veselih pozdrava uputimo tog jutra sugrađanima koje zateknemo na ulici tokom treninga? Trčanje nije uvek i samo patnja, agonija i bol, trčanje može biti radost, zadovoljstvo i sreća. Ne verujete? Dođite nedeljom u Dudovu šumu u 08:00 časova i mi ćemo vam to dokazati!