Atletsko rekreativni klub “Fruška Gora” , 23.06.2012. u 21h na Sunčanom keju u Novom Sadu, organizovaće:

3.Noćni maraton

Prateće trke manifestacije su:

  • maraton (42,195km),
  • polumaraton (21,095km),
  • mini maraton (4km)
  • Ove godine, za razliku od predhodnih, štafete će trčati isključivo maratonsku trku!!!

PRIJAVA– za sve tri trke iznos kotizacije je 800,00 din Trkači se mogu prijaviti on line, ili na dan trke,u prijavnom centru  u periodu  od 17h do 19 h. Iznos kotizacije, 800,00 dinara, isti je, kako za on line prijave tako i za prijave na dan trke.

Takmičari prijavljeni na dan trke u startnom paketu ne dobijaju majicu.

 Online prijave. 

NAGRADE-pobednici sve tri trke, kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji,  dobijaju pehare i diplome.

  • Pobednike maratonske i polumaratonske trke sleduju i vredne robne nagrade!
  • Kao i svake godine biće proglašeno i troje najbržih novosadjana u apsolutnoj kategoriji na  maratonskoj trci.
  • Tri prvoplasirane štafete dobijaju pehare i diplome-štafete trče samo maratonsku trku.

 NEMA NOVČANIH NAGRADA, NI STAROSNIH KATEGORIJA!!!

STAZA-čitavom svojom dužinom staza prati tok Dunava, start i cilj sve tri trke je na novosadskom keju naspram fudbalskog stadiona FK Index. Staza je kružna, uslovno rečeno, a dužina kruga iznosi  7033 metra, tako da maratonci trče 6 krugova, polumaratonci  3 kruga, a učesnici  Mini maratona trče jedan skraćen krug.

Staza će čitavom svojom dužinom biti obeležena i obezbedjena, duž staze biće postavljene dve okrepne stanice, a na okretima, kao i na poziciji start-cilj, nalaziće se sudije.

Finišeri na sve tri trke dobijaju medalju i diplomu!!!

Kao i svake godine organizator 3.Noćnog maratona obećava nezaboravan provod!!! :)

Pravila Noćnog maratona:

Noćni maraton je sportska manifestacija koja sa svoje tri prateće trke želi da privuče što veći broj trkača rekreativaca, a u isto vreme i da poveća broj trkača koji će trčati olimpijski maraton 42,2 kilometra.

Pravo učešća na 3.Noćnom maratonu imaju sve osobe starije od 18 godina, mladji uz pratnju trenera ili roditelja, koji se u predvidjenom vremenskom roku prijave na neku od trka.

Start maratonske trke i start mini maratona zakazani su za 21h, dok će polumaratonci startovati jedan sat kasnije u 22h. Razdvajanje startova organizator primenjuje kako bi se smanjila gužva, koja  je neizbežna nakon grupnog starta, kao i da bi maratoncima donekle olakšao trku.

Maratonci trče 6 krugova, polumaratonci 3 kruga, a učesnici Mini maratona trče jedan krug.

 

Ostali detalji na sajtu organizatora.

AdministratorVestiAtletsko rekreativni klub “Fruška Gora” , 23.06.2012. u 21h na Sunčanom keju u Novom Sadu, organizovaće: 3.Noćni maraton Prateće trke manifestacije su: maraton (42,195km), polumaraton (21,095km), mini maraton (4km) Ove godine, za razliku od predhodnih, štafete će trčati isključivo maratonsku trku!!! PRIJAVA- za sve tri trke iznos kotizacije je 800,00 din Trkači se mogu prijaviti on line, ili...