Izveštaj piše: Simeon Jankulovski

Odbrojavajući i poslednje dane avgusta i polako se spremajući za vraćanje u “normalu” sa prekidima tekućih godišnjih odmora bližio nam se jedan nama drag i važan dan. Dan održavanja 5. Subotičkog polumaratona. Nama, Tronovcima jedna od omiljenih trka što zbog činjenice da se održava u našem gradu što zbog jedne od boljih organizacija u regionu i možda najlepše trase. Za one koji nisu upoznati trka se održava kroz sam centar grada sa divnim pogledom na sva istorijska obeležja koja krase ovaj grad – Suboticu.

Tradicionalno TRON-ovi trkači odazvali su se u velikom broju što se i ovekovečilo grupnom fotografijom. Na dan trke u dobrom raspoloženju okupili smo se na dogovorenom mestu i polako razmenjivali mišljenja o taktici, spremnosti i neizbežnim vremenskim uslovima. Pakao vremenskih uslova poslednjih avgustovskih dana, na dan trke 28.08. se iskazao u punom “sjaju”. Pored visoke temperature, praćene velikom vlažnošću i niskim pritiskom već na zagrevanju je bilo jasno da će ovo biti veoma naporna i teška trka. To se sa startom trke i tek istrčanih par kilometara i potvrdilo. Srećom okrepa je bilo dovoljno, barem vode.

Vođeni željom da se na domaćem terenu iskažemo i pokažemo, kao i uz podršku publike koje je zdušno navijala u velikom broju, trka je poprimila svoj tok i mi smo malo po malo osvajali svaki naredni kilometar. Lepotu i emocije koje trkač primi dok trči kroz svoj grad, a bodre ga njemu poznata i nepoznata lica je jedinstven  i nije za opisivanje već ga treba doživeti. Što se tiče postignutih rezultata Tronovih trkača ne bih se pojedinačno bavio svakim ponaosob, ali bih naglasio da su se na postolja penjali: Nemanja, Jamanta, Martina, Bojana, Ćira i Rapić. Iskrene čestitke svima.

Ja predvođen, dragim mi Igorom i Jamantom koji su konstantno održavali visok tempo neposredno ispred mene, trčao sam bolje i brže od lično očekivanog i dostigao svoje najbolje vreme na datoj distanci. Očigledno su se treninzi sa Tronovim trkačima isplatili iako sam sa njim tek jednu punu godinu.

Ono još bitnije od postignutih vremena i osvojenih mesta je činjenica da su po mojim saznanjima svi  Tronovi trkači  zdravi završili svoje trke i želim ih pohvaliti na istrajnosti i borbenosti.

Po okončanju trka uz neizbežnu okrepu u cilju razmenjivali smo utiske i neobavezno razgovarali. Sokovi na štandu “Maximalium”-a bili su nestvarno dobri te smo ih Igor i ja tamanili bez zadrške. Duh zajedništva i dobrog raspoloženja nastavio se i dalje posle trke uz pivo, sokove i kafu sa neizbežnim pošalicama u obližnjem kafiću PORTO.

Jubilarni 5. Subotički polumaraton svakako je ispunio moja očekivanja, veliki odziv trkača iz regiona, pozitivne vibracije i veliki broj gledalaca učinio me je srećnim što sam deo ove trkačke priče.

Uz nadu da će naredna trka biti još bolja, zanimljivija i lepša šaljem svim trkačima sportski pozrav.

 

 

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2022/09/su-pol22-1024x586.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2022/09/su-pol22-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trkaIzveštaj piše: Simeon Jankulovski Odbrojavajući i poslednje dane avgusta i polako se spremajući za vraćanje u 'normalu' sa prekidima tekućih godišnjih odmora bližio nam se jedan nama drag i važan dan. Dan održavanja 5. Subotičkog polumaratona. Nama, Tronovcima jedna od omiljenih trka što zbog činjenice da se održava u našem...