Peti put smo se okupili na biciklističkoj stazi kod Mega Rodića, slobodno možemo reći, u već ustaljenom broju pristunih rekreativaca, subotičana, zaljubljenika u rekreativno trčanje.

Leto kao da je na izdisaju. Na startu 5.trening-trke ARK TRON-a u 19:30 časova izmereno je 20 stepeni. Vetra skoro i da nije bilo, pa se može reći da smo obzirom na godišnje doba imali odlične uslove za trening-trku. Malo sporiji tempo bio je evidentan kod iskusnijih trkača zbog planiranog učešća na trci u subotu, 13. avgusta 2011. godine, Horgoš-Kanjiža u dužini od 13km. Ali upravo iz razloga što se ova naša akcija zove trening-trka, dozvljeno je taktiziranje, odnosno rezervisanije trčanje, a sve u cilju pripreme za predstojeću trku. Ako se pažljivije pogledaju rezultati svih 5 trening-trka, mogu se videti velika odstupanja u rezultatima pojedinih trkača. Oni iskusniji subotički rekreativci već znaju da čovek nije robot i da se ne može iz nedelje u nedelju, iz trke u trku beležiti sve bolji i bolji rezultati, organizmu je potrebno dati i predaha, odnosno ponekad trčati malo opuštenije bez jurnjave za rezultatom i vremenom. Svako od učesnika trči premo svojoj volji i trenutnoj motivaciji ili insipraciji.

Oni, da tako kažemo, mlađi trkači, mlađi kada je u pitanju trkački staž maksimalno koriste trening-trku četvrtkom za svoj dalji napredak. Naravno kod njih ima i više prostora za to, ali je pravo uživanje videti ih kako zadovoljno prolaze kroz cilj popravljajući svoj prošlonedeljni rezultat. Najveći napredak zabeležio je Stevan Tutorić, koji je svoj dosadašnji najbolji rezultat popravio za skoro 2 minuta. Monika Kokai je prvi put zabeležila vreme ipod 30 minuta. To znači da je na stazi od 6km prosečno trčala ispod 5min/km. Kuić Željko treću nedelju za redom popravlja svoj rezultat. Da ne nabrajamo dalje, evo i kopletnih rezultata, a analitičari mogu da upoređuju rezultate 5.trening trke TRON-a sa 1, 2, 3, i 4 trening-trkom:

1.Vojnić Purčar Dejan 24:44

2.Šarčević Dragan 25:40

3.Radulović Radovan 26:50

4.Malagurski Aleksandar 27:19

5.Ludaić Sebastian 27:19

6.Fabo Ildiko 27:42

7.Trbojević Bogdan 28:49

8.Kovač Aron 29:23

9.Kuić Željko 29:32

10.Kokai Monika 29:35

11.Babijanović Dragan 31:20

12.Teleki Đerđ 31:50

13.Kakonji Dejan 31:50

14.Tutorić Stevan 33:22

Nakon trening-trke ponovo je bilo prijatno vreme, ovoga puta sponzor za osveženje je bio Tutorić Stevan. Na parkingu Mega Rodića uz prisustvo svih učesnika 5.trening-trke ARK TRON-a produžili smo trening-trku polusatnim druženjem i ćaskanjem.

I dalje važi poziv za sve subotičane koji vole rekreativno trčanje da nam se pridruže svakog četvrka u 19:30 časova kod Mega rodića na našoj trening-trci na 6km.

 

 

 

AdministratorTron Trening TrkePeti put smo se okupili na biciklističkoj stazi kod Mega Rodića, slobodno možemo reći, u već ustaljenom broju pristunih rekreativaca, subotičana, zaljubljenika u rekreativno trčanje. Leto kao da je na izdisaju. Na startu 5.trening-trke ARK TRON-a u 19:30 časova izmereno je 20 stepeni. Vetra skoro i da nije bilo, pa...