Prvenstvo Vojvodine 2017 koje se realizuje u okviru 12. ciklusa Sportske olimpijade radnika Vojvodine započelo je   u subotu 23.09.2017. godine u opštinama domaćinima 12. SORV – Bečeju i Novom Bečeju. Atletska takmičenja  održana su u opštini Senta .

Na svečanom otvaranju Prvenstva Vojvodine učesnicima su se obratili Branko Vujović –predsednik Saveza sport za sve Vojvodine, Goran Milić – predsednik OK 12. SORV i Saša Maksimović -predsednik opštine Novi Bečej koji je i  zvanično otvorio pokrajinsko prvenstvo.

U okviru prve takmičarske celine održana su takmičenja u sportskim disciplinama: plivanju (m i ž), tenisu (m i ž) nadvlačenju konopca, velikom i srednjem fudbalu, odbojci (ž), kuglanju (ž i meš.), basketu (m i ž), rukometu (m i ž), bič voleju (m, ž i mešovito), atletici (m i ž) i boćanju.

Na ovoj sportskoj manifestaciji  učestvovali su takmičari iz svih 7 regionalnih udruženja/društava za radnički sport, kao i predstavnici opština domaćina 12. SORV.

U okviru Atletskih takmičenja (atletski troboj  i atletsko trčanje) koja  su održana u Senti 24.09.2017  takmičili su se  i rekreativci ARK Trona  i to :

U kategoriji preko 40 godina za žene

Edita Trungel Mešter u disciplini atletski Troboj  (60 metara  sprint,skakanje u dalj i bacanje kugle)  osvojila je    srebrnu medalju rame uz rame  iza  sugrađanke Dijane Peić koja  je osvojila  zlatnu medalju na svom  debiju  na Prvenstvu Vojvodine.

U trci na 1000 metara Edita je  osvojila  zlatnu medalju  sa vremenom 4 min 56 sec

U kategoriji preko 40 godina za muškarce

Aleksandar Malagurski u disciplini trka  na 3000 metara  osvojio je  srebrnu medalju.

Utisak je da je   na ovoj trci uspešno odrađen Cooper-ov  test  pošto je  pomenuta  razdaljina pretrčana za   12 min i 15 sec. što predstavlja    odličan  rezultat na starosnu dob .

Tabela sa Cooperovim testom

 

Na atletskim takmičenjima  trka na   5000 m  u kategoriji do 40 godina  takmičili su se još i subotičani  Majlat Danijel  koji je osvojio  3  mesto i  Šokčić Zoltan 4 mesto .

Organizacija  samog  takmičenja  je  bila na  nivou koji trenutno preovladavalju u sportu i  okruženju u kojem živimo  (skromni).

Ono što je   bitno da su rekreativci Ark Trona  sa  ostalim subotičanima  i ovaj put  doprineli  ukupnim rezultatima  Severno Bačkog  regiona na pomenutim sportskim takmičenjima.

 

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/09/Maskota.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/09/Maskota-150x150.jpgAleksandar MalagurskiIzveštaji sa trkaPrvenstvo Vojvodine 2017 koje se realizuje u okviru 12. ciklusa Sportske olimpijade radnika Vojvodine započelo je   u subotu 23.09.2017. godine u opštinama domaćinima 12. SORV – Bečeju i Novom Bečeju. Atletska takmičenja  održana su u opštini Senta . Na svečanom otvaranju Prvenstva Vojvodine učesnicima su se obratili Branko Vujović...