Prvog novembarskog vikenda održano je 4.Otvoreno prvenstvo Fruške Gore u planinskom trčanju. Na stazama od 5 i 10 kilometara u predivnoj prirodi Fruške Gore blizu 150 ljubitelja sporta i rekreacije uživalo je u sjajnom takmičenju.

Za nas sa severa Vojvodine gde je u krugu od 100 kilometara sve ravno, gde je najveća uzbrdica nadvožnjak preko auto-puta, ova staza na Fruškoj Gori sa 280 metara visinske razlike u jednom krugu od 5 kilometara bila je nešto sasvim novo. Na pojedinim delovima staze za vrlo strmom uzbrdicom i nizbrdicom trčanje je apsolutno nemoguće. Ogromna koncentracija i pažnja bila je potrebna bukvalno na svakom koraku na šumskim stazama prekrivenim debelim slojem suvog lišća.  Na nekoliko mesta blato i voda primoravali su takmičare da potpuno uspore, a kao šlag na tortu trkači su imali na 200-300 metara pre cilja u vidu neprekidnog uspona od nekih 9-10%. Pa ipak, iz godine u godinu, ova trka je sve masovnija, za šta su u dobroj meri zaslužni i domaćini ove sportske manifestacije, članovi ARK Fruška Gora.

Zahvaljujući srebrnoj Jamanti Šafranj ARK TRON je i na ovoj trci imao predstavnika na pobedničkom postolju, a samo je neiskustvo doprinelo tome da Ademi Jeleni za 4 sekunde i nekih 7-8 metara izmakne 3.mesto. Ipak, na kraju trke, Jelena nije bila nezadovoljna, čak suprotno, bila je vrlo zadovoljna i oduševljena svojim prvim nastupom na jednoj planinskoj trci:

– Za mene je ovo bio jedan potpuno novi doživljaj i nisam uopšte obraćala pažnju tokom trke na to da sam vrlo blizu plasmana, odnosno 3.mesta. U ovom sjajnom društvu rekreativnih trkača plasman i nije primarni cilj. Uživala sam u trci, u predivnoj prirodi i sigurna sam da ću i sledeće godine da se prijavim…rekla je Jelena za naš sajt nakon trke.

Suboticu i ARK TRON predstvaljalo je 10 trkača. Jedan krug, odnosno 5 kilometara istrčali su: Damir Stojanov, Aleksandar Malagurski i Sebastian Ludaić, dok su dva kruga i 10 kilometara pretrčali: Jamanta Šafranj, Jelena Ademi, Dimitrije Crnokrak, Nikola Kujundžić, Đerđ Teleki, Dragan Ćirić(NS), Dragan Šarčević i Srđan Bogić.

Rezultati 4.Otvorenog prvensta Fruške Gore.

AdministratorIzveštaji sa trkaPrvog novembarskog vikenda održano je 4.Otvoreno prvenstvo Fruške Gore u planinskom trčanju. Na stazama od 5 i 10 kilometara u predivnoj prirodi Fruške Gore blizu 150 ljubitelja sporta i rekreacije uživalo je u sjajnom takmičenju. Za nas sa severa Vojvodine gde je u krugu od 100 kilometara sve ravno, gde...