U subotu 24.marta 2012. godine u Baji (Mađarska) održan je II.Kikelet polumaraton na kojem je nastupilo 11 trkača TRON-a. Najznačajniji rezultat zabeležio je Grba Mića koji je istrčao novi lični i klubski rekord u vremen u 1:18:59!!!

Ovoga puta ekspedicije trkača iz Srbije je brojala 20 članova, jer su pored trkača TRON-a nastupili i članovi ARK Somaratona i AK Hajduk Maraton Tima iz Kule. Dočekani smo vrlo srdačno, a voditelj programa, gospodin Peter Atila još jednom nas je posebno pohvalio za učešće na polumaratonu u Kapošvaru, početkom februra. II.Kikelet polumaraton je bila druga trka u nizu, od ukupno četiri koje se boduju za zbirni poredak turneje ATOM100. Treća trka pomenute turneje će se održati na leto, tačnije 28.jula u Nađatadu, dužina staze 27 kilometara, a četvrta će se trčati 15.septembra u Pakšu 15.septembra, a staza je ¾ staze maratona, odnosno 31 kilometar. Za konačni poredak bore se tri naša trkača, Šarčević Dragan, Teleki Đerđ i Ludaić Sebastian koji su učestvovali na obe do sada održane trke, u Kapošvaru i u Baji.

U Baji je učesnike II.Kikelet polumaratona dočekalo prelepo sunčano vreme. Start je bio zakazan za 14 časova, pa se trčalo po najtoplijem delu dana. Temperatura za vreme trke je bila oko 23C i takve vremenske prilike u martu mesecu znaju dosta da otežavaju trčanje, jer je organizam još uvek neprilagođen na vrućine. Međutim to nije smetalo Grba Mići da istrči sjajnu trku i postavi novi rekord ARK TRON-a u polumaratonu u vremenu 1:18:59, odnosno da popravi svoj stari od prošle godine istrčan na Eko Mačak polumaratonu. Na kraju trke nekoliko trkača je prigovaralo na dužinu staze, jer su precizni satovi sa satelitskim praćenjem izmerili nekih 300-400 metara kraću stazu, ali to ne umanjuje sjajan rezultat našeg trkača. Posebno zbog činjenice da je staza imala 4 kratka, ali vrlo ozbiljna uspona, koja su u potpunosti nadoknadili spornu dužinu staze, odnosno trkači su mnogo više izgubili na usponima, nego što su dobili na kraćoj dužini od 300 metara. I pored sjajnog rezultata, Mića je u generalnom plasmanu, zbog izuzetno jake konkurencije i činjenice da je na trci uestvovala kompletna Mađarska trkačka elita zauzeo tek 14. mesto, ali je u svojoj kategoriji M40 zauzeo odlično 2.mesto, iza Mišović Zdravka iz Kule, a ispred trećeplasiranog Šomođi Karolja iz Mađarske.

Još jedan takmičar TRON-a se popeo na postolje. Ćirić Dragan(SU) je osvojio 1.mesto u kategoriji M60. On je polumaratonsku stazu pretrčao za 1:39:54.

Svoj drugi polumaraton istrčali su Kuić Željko i Kokai Monika. Monika je čak i popravila je svoj  rezultat sa prvog polumaratona za preko 3 minute.

Rezultati trkača TRON-a na II.Kikelet polumaratonu u Baji:

  1. Grba Mića 1:18:59  2.mesto kat. M40
  2. Ćirić Dragan(SU) 1:39:54  1.mesto kat. M60
  3. Šarčević Dragan 1:42:32
  4. Teleki Đerđ 1:42:40
  5. Kuić Željko 1:43:39
  6. Ludaić Sebastian 1:49:26
  7. Kokai Monika 1:51:49
  8. Babijanović Dragan 2:04:56

Pored trkača u pojedinačnoj konkurenciji, ARK TRON je imao i jednu tročlanu ekipu u sastavu Malagurski Aleksandar, Malagurski Adrian i Teleki Tamaš koji su stazu od 21 kilometar u Baji pretrčali za 1:41:48.

Kompletne rezultate u možete pogledati ovde.

Galerija slika možete videti ako kliknete na slike II.Kikelet polumaraton – Baja

Preuzmite datoteku:
AdministratorIzveštaji sa trkaU subotu 24.marta 2012. godine u Baji (Mađarska) održan je II.Kikelet polumaraton na kojem je nastupilo 11 trkača TRON-a. Najznačajniji rezultat zabeležio je Grba Mića koji je istrčao novi lični i klubski rekord u vremen u 1:18:59!!! Ovoga puta ekspedicije trkača iz Srbije je brojala 20 članova, jer su pored...