Na 16.Apatinskom polumaratonu koji je održan 23. oktobra 2011. godine Crnokrak Dimitrije postavio novi klubski rekord u polumaratonu 1:25:08!!! Pored novog klubskog, trkači TRON-a istrčali su i nekoliko ličnih rekorda!

Idealni vremenski uslovi, savršena staza, odlična organizacija obeležili su polumaraton koji je 16-ti put organizovan u Apatinu. Bila je to trka za koju se kaže da se sve poklopilo za odlične rezultate svih 11 trkača ARK TRON-a. Naravno da je najznačajniji rezultat NOVI KLUBSKI REKORD u polumaratonu koji je postavio Crnokrak Dimitrije:

         Izuzetno dobra trka, vrlo sam zadovoljan svojim rezultatom. Celih 15-16 kilometara sam pratio trkača iz Sombora Zeković Jakšu u tempu 4:00min/km i malo sam imao strah da neću izdržati do kraja. Ipak blagi pad u zadnjih 5 kilometara nije puno pokvario moj konačan rezultat. Nakon prolaska kroz cilj bio sam potpuno iscrpljen i istrošen, što znači da sam zaista išao maksimalno, odnosno do svojih krajnjih granica fizičke izdržljivosti. Velikih 1:25:08 prava je nagrada za višemesečne pripreme i naporne treninge. – rekao je vidno zadovoljan Dimitrije Crnokrak nakon 16.Apatinskog polumaratona

 

Dva trkača trčala su svoje PRVE POLUMARATONE. Dok za Tutorić Stevana možemo da kažemo da je potpuno nov u svetu rekreativnog trčanja i da je svoj prvi polumaraton istrčao nakon 3-4 meseca aktivnog trčanja, za Grba Miću se vezuje potpuno druga priča. Mića rekreativno trči već 20-tak godina, ali nikada ni na jednoj zvaničnoj trci nije učestvovao. Ove godine javila mu se želja da istrči jedan maraton, pa su mu članovi TRON-a savetovali da pre toga istrči nekoliko trka kraće dužine, a 2-3 polumaratona bi bila idealna. Mićine mogućnosti videli smo na 6 kilometara na trening-trci, ali nismo znali kako će trčati 21 kilometar:

         Po savetu mog druga Sebastiana i drugih članova TRON-a, krenuo sam oprezno, odnosno u stopu sam pratio Draganu Špehar, koja je planirala tempo 4:20min/km. Prema mojim ranijim treninzima znao sam da mogu i brže od toga, ali nisam želeo previše da rizikujem za prvi put. Do 13-tog kilometra sam držao taj tempo, koji mi je postajao sve lakši i činio mi se sve sporiji. Nakon 13km odlučio sam da pojačavam postepeno,  na kraju se ispostavilo da sam zadnjih 8 kilometara istrčao ispod 32 minuta. Na samom kraju išao sam koliko god sam mogao da bih ušao u cilj bar sekund ispod 1:27:00, ali mi to ovoga puta nije pošlo za rukom. Presrećan sam zbog odličnog, i za mene pomalo neočekivanog, rezultata. Bilo je pravo zadovoljstvo biti učesnik 16.Apatinskog polumaratona i na velika vrata ući u svet rekreativnih trkača, koji su vrlo pozitivni ljudi – rekao je Grba Mića nakon trke.

          Moj jedini cilj pre Apatinskog polumaratona je bio da istrčim polumaraton prvi put u životu. Prema nekim ranijim rezultatima potajno sam se nadao da će rezultat biti ispod 2:05:00. Na kraju ipak 2:10:55, ali sam presrećan što sam svoj glavni cilj ostvario. Ima još puno vremena da popravim ovaj rezultat, za mene je velika stvar istrčati polumaraton nakon svega 4 meseca priprema. Još ne tako davno ovim tempom mogao sam da istrčim svega 5-6 kilometara, a danas prvi put u životu 21km.-utisci su Tutorić Stevana

 

Nove lične rekorde u polumaratonu, pored već pomenutog Crnokrak Dimitrija, zabeležili su: Malagurski Aleksandar, Teleki Đerđ, Babijanović Dragan i Sirak Tihomer. Zanimljivo je istaći da je Sirak Tihomer popravio svoj lični rekord za skoro 11 minuta!!!

Kao šlag na tortu dolaze osvajači medalja: u kategoriji M50 Malagurski Aleksadar je zauzeo 3. mesto, dok je u kategoriji M60 Ćirić Dragan(SU) osvojio zlatnu medalju.

Evo i kompletnih rezultata atletičara TRON-a na 16.Apatinskom polumaratonu:

1.Crnokrak Dimitrije 1:25:08 / PB, novi rekord ARK TRON-a u polumaratonu

2.Grba Mića 1:27:00 / prvi polumaraton

3.Sirak Tihomer 1:32:27 / PB

4.Teleki Đerđ 1:32:42 / PB

5.Šarčević Dragan 1:33:54

6.Ćirić Dragan(SU) 1:39:40 / 1.mesto kat.M60

7.Rafai Gustav 1:46:12

8.Malagurski Aleksandar 1:46:31 / PB, 3.mesto kat.M50

9.Ludaić Sebastian 1:51:53

10.Babijanović Dragan 2:04:37 / PB

11.Tutorić Stevan 2:10:55 / prvi polumaraton

Kompletne rezultate možete pogledati na rezultati 16.Apatinskog polumaratona

Sve slike sa ove trke nalaze se u albumu slike sa 16.Apatinskog polumartona

AdministratorIzveštaji sa trkaNa 16.Apatinskom polumaratonu koji je održan 23. oktobra 2011. godine Crnokrak Dimitrije postavio novi klubski rekord u polumaratonu 1:25:08!!! Pored novog klubskog, trkači TRON-a istrčali su i nekoliko ličnih rekorda! Idealni vremenski uslovi, savršena staza, odlična organizacija obeležili su polumaraton koji je 16-ti put organizovan u Apatinu. Bila je to...