Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo sjajna sezona za trkače TRON-a. Na 3.Kapošvarskom brdskom polumaratonu koji je održan 03.ferbuara 2013. godine, Crnokrak Dimitrije i Fabo Ildiko zauzeli 8. mesto generalno u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji,a  Fabo Ildiko je bila treća u starosnoj kategoriji.

Već drugu godinu zaredom takmičari ARK TRON-a nastupaju na ovom izuzetno teškom polumaratonu. Dok je prošlogodišnja trka održana u pravom zimskom ambijentu, ove godine je bila dosta prijatnija temperatura, bez snega, začinjena vrlo neprijatnim i jakim vetrom. Konfiguracija staze ne pruža uslove za postizanje dobrih rezultata, jer je na dužini od 21 kilometar raspoređeno penjanje i spuštanje na pet brda na kojima leži sam grad Kapošvar, od kojih je najbrutalnije zadnje brdo i uspon od 440 metara sa visinskom razlikom od 69metara, odnosno nagibom od 15,7%. Drugi razlog slabijih rezultata je svakako forma trkača, koja u sred zime sigurno nije na zavidnom nivou. Zbog ta dva razloga možemo reći da oni bolji trkači u proseku beleže 5-6 minuta slabije rezultate nego što bi to bilo očekivanu u punom jeku sezone na potpuno ravnoj stazi, dok je ta razlika kod rekreativaca i slabijih trkača čak 10-15 minuta.

Imajući u vidu gore iznete podatke rezultat koji je postigao Crnokrak Dimitrije zaslužuje svako divljenje i poštovanje. On je ovu tešku i zahtevnu polumaratonsku stazu istrčao u vremenu 1:24:02 i zauzeo je neverovatno 8.mesto u generalno poretku među 280 učesnika u muškoj konkurenciji, što spada u jedan od najvećih klubskih uspeha. Da je staze bila potpuno ravna verovatno bi i klubski rekord u polumaratonu (1:18:59) ozbiljno bio ugrožen.

Ništa manje uspešna nije bila ni Fabo Ildiko koja je takođe zauzela 8.mesto, ali u ženskoj konkurenciji, među 99 takmičarki. Ipak Ildika je uspela da se popne i na pobedničko postolje pošto je u seniorskoj kategoriji S2 zauzela 3.mesto. Njeno vreme na ovoj trci bilo je 1:46:11.

Zadovoljstvo je bilo vidljivo nakon trke i na licima ostalih četiri trkača ARK TRON-a: Teleki Đerđ istrčao je odličnih 1:43:52, Ćirić Dragan(SU) 1:51:06, Ludaić Sebastian 1:57:56, a Babijanović Dragan 2:05:50.

Što se tiče same organizacije trke, možemo reći da je sve bilo na najvišem mogućem nivou. Doček, smeštaj, propratnih sadržaji, pasta-party, presvalačenje i kupanje na termalnim bazenima, sama trka ulicama Kapošvara, ceo grad je jednostavno u službi gospodina Petar Atile koji je glavni organizator trke, i na svakom koraku se oseća bezrezervna podrška svih značajnijih institucija Kapošvara. Zaista lep i sjajan primer, nešto što je, bar za sada, kod nas potpuno nezamislivo i neostvarivo.

Kompletne rezultate sa ove trke možete pogledati na dnu stranice.

 

AdministratorIzveštaji sa trkaAko se po jutru dan poznaje, biće ovo sjajna sezona za trkače TRON-a. Na 3.Kapošvarskom brdskom polumaratonu koji je održan 03.ferbuara 2013. godine, Crnokrak Dimitrije i Fabo Ildiko zauzeli 8. mesto generalno u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji,a  Fabo Ildiko je bila treća u starosnoj kategoriji. Već drugu godinu zaredom takmičari...