Prvi vikend aprila doneo je mnoštvo trka u regionu koje su održane po vrlo toplom vremenu sa temperaturama vazduha koje više priliče letnjim mesecima.
U malom mađarskom gradiću Algyő prvi put je organozovan polumaraton i trka na 10,5km. Mirko Dubovečak, Aleksandar Malagurski i Sebastian Ludaić bili su predstavnici TRON-a na ovoj sportskoj manifestaciji. Ravna kružna staza od 10,5 km u samom mestu i oko njega, 250 učesnika u obe trke bez da tako kažemo “jakih trkača” što dokazuju vremena pobednika u polumaratonu (muškarci: 1:22:10, 1:29:05, 1:31:03, žene: 1:24:24, 1:35:54, 1:39:18). Naši trkači takođe nešto sporiji nego obično. Najbolje plasirani Mirko Dubovečak sa 1:49:01 i Aleksandar Malagurski sa 1:51:25. Sebastian Ludaić je trčao 10,5km za 57:17. Mirko je bio drugi u svojoj starosnoj kategoriji. Nakon trke obezbeđen je ručak za sve učesnike, a opuštanje u termalnim bazenima trkači su iskoristili u sopstvenoj organizaciji. Kompletne rezultate sa ove trke možete pogledati ovde, a slike su objavljene na dnu stranice.


Druga trka na kojoj su nastupili članovi TRON-a je tradicionalani Osiječki polumaraton. Svoje utiske podelila je sa nama Jamanta Šafranj:
Juče je izmedju mnoštva trka, održan Osiječki polumaraton! Veoma lepa trka, gde se uz povoljnu startninu, dobija kvalitetna majica i sjajna okrepa u cilju (hladno toceno pivo, voce), ručak i opet pivo. Staza ne baš laka, ali lepa posebno deo pored Drave. Od cele trke 20 i po kilometara po suncu, mošda par stotina metara je upalo u neki poluhlad. Pa sam već posle prvih nekoliko kilometara, koje sam počela 4:45min/km, smanjila na oko 5min/km i drzala isti tempo do 20.km uz ubrzanje za finiš. Uz naglo toplo vreme, dva puta prelaženje mosta, sasvim zadovoljna na kraju sa 1:45. Društvo je bilo super i pre i posle trke, uz vec pomenuto pivo iz oficijalne okrepe, uzivali smo i u kafici na trgu u Osijeku, a da ne zapostavimo i našu zemlju, otisli smo i na sladoled u Sombor 🙂 Da pomenemo i ostale rezultate: Damir Stojke Stojanov 1:27, Kristifor Bogdanić 1:31, Saša Stojanović 1:34, György Teleki 1:35, Zoltán Kőszegi 1:37, Damir Dulic 1:45, Dragan Ćirić(SU) 1:49. Edvard ne znam tacno jer je kasnije startovao zbog kasnjenja busa, a zvanicnih rezultata jos nema, samo bruto vremena.


Treća trka je još tradicionalniji Novosadski polumaraton. Nije svakidašnji događaj da jedna porodica može da sakupi 7 svojih članova koji trče, a posebno nije čest dogašaj da svi oni nastupe na jednoj trci. Porodica Vugdelija ima tu čast i privilegiju da se pohvali da je sa 7 (sedam) svojih članova nastupila na 24. Novosadskom polumaratonu

Galerija fotografija: https://www.dropbox.com/sh/lry0ddds5q0yh64/AADXXljUOlfRjT1wE0uRvZlNa?dl=0

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/04/Algyo-Osijek-NSa10.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/04/Algyo-Osijek-NSa10-150x150.jpgSebastian LudaićIzveštaji sa trkaPrvi vikend aprila doneo je mnoštvo trka u regionu koje su održane po vrlo toplom vremenu sa temperaturama vazduha koje više priliče letnjim mesecima. U malom mađarskom gradiću Algyő prvi put je organozovan polumaraton i trka na 10,5km. Mirko Dubovečak, Aleksandar Malagurski i Sebastian Ludaić bili su predstavnici TRON-a na...