U subotu, 12.novembra 2011. godine održan je 5.Savski polumaraton, koji je bio ujedno i prvenstvo Srbije za veterane u polumaratonu. U bojama ARK TRON-a trčala su 4 trkača, osvojene su dve medalje: po jedno zlatno i bronzano odličje.

Asocijacija veterana Srbije u atletici, organizatori 5.Savskog polumaratona bili su pomalo iznenađeni i nepripremljeni za neočekivano veliki odziv trkača. Preko 130 trkača prijavilo se za distancu koje je trebala biti 21,1 kilometar, ali se na kraju ispostavilo da su takmičari pretrčali nekih 500-600 metara više. Na samom startu bilo je 7 stepeni u plusu, ali je vetar stvarao utisak da je temperatura dosta niža. Za naš klub nastupili su: Ćirić Dragan(NS), Teleki Đerđ, Grba Mića i Ludaić Sebastian, dok je u trci zadovoljstva na 2 kilometara startovao Teleki Tamaš.

Ćirić Dragan(NS) nadmoćno je trijumfovao u kategoriji M60, gde već duže vremena nema ravnopravnog protivnika. Standardna forma, ujednačeno trčanje, skoro u minut tačan rezultat koji se očekivao i pre starta, 1:32:24. Ćira je na najlepši način okončao jednu vrlo bogatu i uspešnu sezonu, a za iduću godinu najavljuje još puno dobrih polumaratonskih i maratonskih trka.

Ima li šta lepše od toga, da na svom drugom polumaratonu u karijeri osvojite 3.mesto u Srbiji u kategoriji M40. Upravo to pošlo je za rukom, odnosno nogama novopečenom polumaratoncu Grba Mići. I ne samo da je osvojio 3.mesto u Srbiji u kategoriji M40, već je istrčao i novi klubski rekord, za koji čekamo potvrdu organizatora, odnosno zvanične rezultate. Naime, Mića je izmerio oko 1:24:30, jer je takmičar koji je pre njega prošao kroz cilj i koji je imao oko 50-tak metara prednosti ispred Miće svoj sat zaustavio na 1:24:10. Ipak, organizatori su na diplomi Grba Mići upisali rezultat 1:25:10. Uzimajući u obzir da je staza bila duža za nekih 500-600 metara, jasno je da je oboren klubski rekord, koji zbog spleta nesretnih i nespretnih okolnosti ne možemo zvanično proglasiti. Ipak verujemo, da će Grba Mića, koliko već na sledećem polumaratonu potvrditi svoju sjajnu formu koju je vešto skrivao godinama od nas, svojim neodazivanjem na trkama.

Polumaratosnku stazu u očekivanih vremenima savladali su i Teleki Đerđ (1:37:52) i Ludaić Sebastian (1:58:13).

U trci zadovoljstva, u kojoj je nastupio Teleki Tamaš, takođe se desio propust organizatora. Naime, pet trkača, među kojima je bio i Tamaš, otrčalo je do okretnice na 1km, da bi se potom okrenuli i trčali nazad. Međutim ostali trkači su se krenuli dosta ranije i brzo stigli do cilja, gde su organizatori, umesto da diskvalifikuju trkače koji su napravili prekršaj, poništili trku i odredili novi start, što je bila velika greška i nepravda prema trkačima koji su istrčali svih 2 kilometara.

Zvanične rezultate i dalje očekujemo.

Preuzmite datoteku:
AdministratorIzveštaji sa trkaU subotu, 12.novembra 2011. godine održan je 5.Savski polumaraton, koji je bio ujedno i prvenstvo Srbije za veterane u polumaratonu. U bojama ARK TRON-a trčala su 4 trkača, osvojene su dve medalje: po jedno zlatno i bronzano odličje. Asocijacija veterana Srbije u atletici, organizatori 5.Savskog polumaratona bili su pomalo iznenađeni...