Na 25.Extrememan triatlonu u mađarskom mestu Nagyatad Teleki Đerđ i Kakonji Dejan po drugi put su uspešno završili najtežu triatlonsku disciplinu Ironman. ARK TRON-a u štafetnoj konkurenciji zauzela 66.mesto među 300 ekipa.

Ironman (3800 metara plivanja, 180km bickle i 42km trčanja) je nateža disciplina triatlona. Već 25 godina zaredom Nagyatad je domaćin čeličnim ljudima, a Extrememan je zaštitno ime triatlonske trke u ovom malom gradiću na jugoistoku Mađarske. Iz godine u godinu broj učesnika se povećava, a ove godine je dostigao rekordnu cifru od 700 pojedinaca i 300 štafetnih ekipa. Subotica može biti izuzetno ponosna na dva naša sugrađanina koji su po drugi put završili Ironman. Teleki Đerđ i Kakonji Dejan bili su vrlo zadovoljni nakon trke:

  • Ozbiljnije i duže sam se pripremao za ovogodišnji, jubilarni 25.Extrememan jer sam želeo popraviti svoj prošlogodišnji rezultat.  U tome sam u potpunosti uspeo jer sam na svakom segment bio brži nego godinu dana ranije. U zbiru na ciljnoj liniji bio sam brži 48 minuta u odnosu na prošlogodišnji rezultat, tako da sam sa ovih 13:20:34 izuzetno zadovoljan. Mislim da ću narednih godina preskočiti Ironman takmičenje i pokušati završiti upola kraću distancu, HalfIronman ili možda neki olimpijski trialton (1500m plivanja, 40km bicikla i 10km trčanja. ..rekao je nakon trke Teleki Đerđ
  • Teleki Đerđ i ja, dugo smo se pripremali za ovogodišnji Ironman. Nikad pred trku ne možete znati za koji ste rezultat spremni jer se za 13-14 sati može desiti niz nepredviđenih okolnosti. Sve je bilo uredu do poslednje discipline, odnosno trčanja, kada su počeli stomačni problemi. Morao sam da usporim i da pokušam da u laganijem ritmu imam za cilj samo da završim trku. Ipak, negde posle 30-tog kilometra proračunao sam da uz blago pojačavanje mogu biti nešto brži nego 2013. godine. Prošao sam kroz cilj u vremenu 14:26:57 što je nekih 13 minuta bolje nego prvi put i izuzetno sam sretan zbog toga…ispričao nam je Kakonji Dejan.

Prvi put na Ironman-u ARK TRON je nastupio u štafentoj konkurenciji, što podrazumevam učešće više takmičara i izmene u toku triatlona. Naravno, to je dosta lakše nego celu stazu preći sam, pa je i krajnji rezultat samim tim bolji. Ekipa TRON-a u sastavu: Ludaić Sebastian, Ćirić Dragan(NS), Malagurski Aleksandar i Malagurski Adrian Ironman je završila u vremenu 11:21:05, što je bilo dovoljno za vrlo lepo 66.mesto u konkurenciji 300 ekipa.

Kratak video zapis mađarske televizije možete pogledati OVDE.

U sklopu Extrememan-a održana je i atletska trka 2/3maraton, koja se boduje za ATOM100 na kojem su nastupili: Ćirić Dragan(SU), Šafranj Jamanta, Vlatković Srđan i Skendarović Grgo. ATOM100 se završava poslednjom petom trkom u Pakšu 06. Septembra 2014. godine kada ćemo imati konačan plasma naši trkača.

AdministratorIzveštaji sa trkaNa 25.Extrememan triatlonu u mađarskom mestu Nagyatad Teleki Đerđ i Kakonji Dejan po drugi put su uspešno završili najtežu triatlonsku disciplinu Ironman. ARK TRON-a u štafetnoj konkurenciji zauzela 66.mesto među 300 ekipa. Ironman (3800 metara plivanja, 180km bickle i 42km trčanja) je nateža disciplina triatlona. Već 25 godina zaredom Nagyatad...