Izveštaj piše: Jamanta Šafranj

Trčim trke od 2012.godine, i nekako sticajem okolnosti, nikako ne namerno, desilo se da sam uvek propustila Kulu. Rešila sam da ove godine to konačno promenim, i vidim šta to ima na trci koju svi pominju a nije ni maraton, ni polumaraton, već trka na 5 i 10km.

Vreme je bilo veoma veoma toplo čak i za mene koja volim tople trke, zbog atmosfere, a i činjenice da onda dosta njih pobeđujem i prelazim u poslednjim kilometrima, pa imam utisak da ubrzavam. Čim smo stigli videli smo mnoga poznata lica, a i puno „nepoznatih“ gostiju iz raznih krajeva. Lica nasmejana, ali svi ipak blago zabrinuti zbog prevelike vrućine. Uz hladne napitke u obližnjim kafićima, brzo je došlo vreme starta.

Organizacija je bila sjajna, mnogo podrške, okrepe i osveženja u vidu tuševa na svim delovima staze, iako je jednostavno nemoguće bilo osvežiti se uz jako sunce, i usijani asfalt. Muzika na više punktova, je ipak izazivala osmeh i podizala atmosferu, i prvi krug je brzo prošao. Drugi malo na iskustvo, a malo na snagu, ali zaista je ubrzanje bilo moguće tek na poslednjem kilometru. Na kraju sam osvojila 8.mesto generalno među ženama, te sam i plasmanom zadovoljna, a i vreme na 10km 47:02, je u ovim uslovima sasvim zadovoljavajuće.

Plasman je još imala i Martina Poljaković, kod zverki od 54-55 godina (odnosno žena u najboljim godinama), i zauzela 2.mesto (53:13). Tako da su žene opet osvetlale obraz ekipi Ark Trona.

Imali smo i jedno malo interno proglašenje, Dragan Rapić (42:42) je bio najbrži iz Subotice, a Aleksandar Vugdelija je pripremio jedno posebno pivo, za onog ko to ostvari.

Nakon ceremonije dodele nagrada (i lepih poklona u vidu suplementacije, sve pohvale), i pravog vojničkog tuširanja u stadionu, svi smo se uputili na druženje i večeru u restoran Kugla. E tu nas je čekalo tek iznenađenje, gulaš, pivo u neograničenim količinama, ma prosto zamerke nema, Kula će me sigurno videti i sledeće godine.

Iako je organizacija bila bez zamerki, ipak najlepši ton ovoj trci, kako joj ime govori – Trka prijateljstva, dali su ljudi, druženje, i osmesi, a to je nešto što se kupiti ne može. Hvala organizatoru i domaćinima što su dali sve od sebe, da se tako osećamo, a i mojim drugarima, sa kojima je svaka trka za pamćenje.

Fotografije: Bogdan Trbojević

Ostali postignuti rezultati:

Nemanja Rajković 46:25

Davor Balać 49:09

Milan Dakić 49:19

Zlatko Bedić 52:21

Ilija Đukanović 56:25

Bogdan trbojević 57:31

Aleksandar Vugdelija 1:14:43

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2019/06/DSC02344.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2019/06/DSC02344-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trkaIzveštaj piše: Jamanta Šafranj Trčim trke od 2012.godine, i nekako sticajem okolnosti, nikako ne namerno, desilo se da sam uvek propustila Kulu. Rešila sam da ove godine to konačno promenim, i vidim šta to ima na trci koju svi pominju a nije ni maraton, ni polumaraton, već trka na 5 i 10km. Vreme je...