kiskunhalas-2015-08-feat

U petak 11.09.2015 u Kiskunhalasu održana je ulična trka u spomen rano preminulog atletskog reprezentativca Kis Rolanda rodom iz Kiskunhalasa.

Organizator ove ulične trke ove godine trkačima je ponudio razdaljinu od 8200 m koja se trčala ulicama grada Kiskunhalasa. Atmosfera same trke je bila na zaista euforičnom nivou pošto su na trci učestvovali i dva trkača iz Kenije Moses Kipruto Kibire koji je zauzeo apsolutno prvo mesto i Henry Kemboi koji je završio trku kao apsolutno drugoplasirani. U neverovatnom tempu su ova dva trkača pretrčali ovu razdaljinu koja je na kraju prema našim merenjima bila i duža od 9000 metara.

Atletičari ARK Trona već tradicionalno nekoliko godina unazad učestvuju na ovoj trci svakako zbog izazova koju ova trka nudi svim učesnicima. Učesnicima ove trke su ponudjene i novčane nagrade za prvo tri plasirana trkača kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Iz ovog razloga na ovoj trci je dosta jaka konkurencija iako je broj učesnika bio svega 82 trkača što je za trke u Madjarskoj zaista mali broj trkača.

Atletičari Trona nastupili su u nekoliko kategorija Malagurski Adrian u kategoriji uzrasta od 15 do 19 godina osvojio je 1 mesto sa vremenom 37 min i 20 sec, Malagurski Aleksandar u kategoriji veterana M50 osvojio je drugo mesto sa vremenom 42 min i 10 sec , Dragan Ćirić u kategoriji M60 osvojio je 1 mesto sa vremenom od 44 min i 30sec ujedno je bio i najstariji učesnik ove spomen trke.

Organizator je na kraju proglasio i tri najbolja inostrana trkača u kojoj je iza spomenutih Kenijaca bio treće plasirani Adrian Malagurski.

Stajati na tronu sa Kenijskim trkačima svakako je veliki podstrek i motiv za naredne trke. Kakaš Lorand je bio četvrti trkač ARK Trona ovaj put ostao je bez plasmana trčao je u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima vreme 45 min i 35 sec.

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2015/09/kiskunhalas-2015-08-feat.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2015/09/kiskunhalas-2015-08-feat-150x150.jpgAdministratorIzveštaji sa trkaU petak 11.09.2015 u Kiskunhalasu održana je ulična trka u spomen rano preminulog atletskog reprezentativca Kis Rolanda rodom iz Kiskunhalasa. Organizator ove ulične trke ove godine trkačima je ponudio razdaljinu od 8200 m koja se trčala ulicama grada Kiskunhalasa. Atmosfera same trke je bila na zaista euforičnom nivou pošto su...