Sve prijatnije vreme za trčanje donosi sve bolje rezultate na trening-trci koje se održava svakog četvrtka sa startom u 19h kod Mega Rodića. Međutim nije samo prijatnija temperatura zaslužna za to, već i vredan i uporan rad ostalim treninzima tokom cele nedelje.

Poseban je primetan napredak kod novijih trkača. Tako su na primer najbolje lične rezultate na 11.Trening-trci istrčali Babijanović Dragan i Tutorić Stevan, ali je isto to pošlo za rukom i trkaču sa decenijskim stažom Gustavu Rafaiju. Evidentno je i to da su sve manje razlike u vremenima među trkačima koji redovno dolaze na trening-trku četrvtkom i da pretežno svi trkači imaju svoja uobičajena vremena, odnosno da su sve manje oscilacije u tempu trčanja. Naravno da redovno treniranje i trčanje dobrinosi postizanju standardne forme i da povećava snagu, izdržljivost i samopouzdanje kod svih sportista, pa makar to bio i sport na rekreativnom nivou.

Pošto su dani sve kraći, bukvalno cela trening-trka se odvija po mraku, ali na stazi koja je u potpunosti osvetljena. Sinoć je malo gušći bio saobraćaj zbog većeg broja biciklista, odnosno tolerancija naših sugrađana na biciklama je bila manja nego obično. Velika brzina, češća zvonjenja, pa čak i uletanja u bicikle iz suprotnog smera bilo je mnogo više na 11.Trening-trci nego što je to bilo uobičajeno na predhodnim trening-trkama. Zbog toga apelujemo na naše sugrađane da prilagode brzinu vožnje bicikle uslovima na biciklističkoj stazi i da se strpe sekund-dva vremena kako bi zaobilaženje trkača mogli da obave potpuno bezbedno i sigurno, ne ugrožavajuči time ni sebe ni druge ljude na stazi koja nije samo za bicikle rezervisana.

Na 11.Trening-trci učestvovalo je 12 trkača, a u svojstvu navijača bili su prisutni Stipić Josip i Malagurski Aleksandar. Prisustvo članova kluba trening-trci i onda kada ne trče pokazuje posebnu snagu, energiju i jedinstvo koje vlada u Atletsko Rekreativnom Klubu TRON. Podrška klubskog druga znači puno čak i na treninzima. Evo i kompletnih rezultata 11.Trening-trke:

 

1-2.Crnokrak Dimitrije 24:12

1-2.Teleki Đerđ 24:12

3.Radulović Radovan 25:00

4.Šarčević Dragan 26:45

5.Fabo Ildiko 26:57

6.Nikolov Vladimir 27:15

7.Ludaić Sebastian 27:24

8.Kuić Željko 27:42

9.Rafai Gustav 28:08 PB

10.Babijanović Dragan 31:00 PB

11.Kokai Monika 31:42

12.Tutorić Stevan 31:50 PB

 

I dalje važi poziv za sve subotičane koji vole rekreativno trčanje da nam se pridruže svakog četvrka tokom septembra i oktobra meseca, u 19:00 časova kod Mega Rodića na našoj trening-trci na 6km.

 

 

AdministratorTron Trening TrkeSve prijatnije vreme za trčanje donosi sve bolje rezultate na trening-trci koje se održava svakog četvrtka sa startom u 19h kod Mega Rodića. Međutim nije samo prijatnija temperatura zaslužna za to, već i vredan i uporan rad ostalim treninzima tokom cele nedelje. Poseban je primetan napredak kod novijih trkača. Tako...