15. Beogradski ultramaraton u organizaciji ŠriČinmoj maraton tima iz Srbije, održan je 24-25.septembra 2011. godine. U pitanju su ultramaratonske trke koje traju 6,12 i 24 sata.

Na 12.časovnoj trci ARK TRON je imao tri predstavnika: Janković Atilu, Vojnić Zelić Igora i Ludaić Sebastiana, a podršku i pomoć pored staze svojim klubskim drugovima pružao je Mirko Dubovečak.

Janković Atila se priključio našem klubu prošle, 2010. godine. Sigurno ni sam nije predpostavio posle prvih treninga na kojima je trčao 3-4 kilometra, da će  nakon godinu dana moći za sebe da kaže da je ULTRAMARATONAC. To se unapred ne može isplanirati, ali se istrajnim i upornim treniranjem može doći do nivoa utreniranosti sa kojim se već rekreativni trkač sme upustiti u avanturu trčanja 12.časovnog ultramaratona. Atila je išao korak po korak. Prvi nastupi su bili polumaratoni (21km). Proletos u Pečuju istrčao je svoj prvi maraton (42km), nakon čega je pojačao intenzitet i dužinu treninga i počeo je pripreme za ultramaraton. Nije bio sam, istomišljenika je pronašao u Vojnić Zelić Igoru, takođe mlađem trkaču po trkačkom stažu u našem klubu.

I Igor je svoj prvi maraton trčao u Pečuju, a nakon toga njih dvojica su postala nerazdvojni drugari na treninzima. Imali su svoj cilj, svoju taktiku i svoj plan priprema za jesen 2011. godine. i učešće na trci koja se ne trči na određenu dužinu, nego ima svoje vreme trajanja. Svi trkači imaju na raspolaganju celih 12 sati da na kružnoj stazi od 2 kilometara istrče što više krugova. Od samog početka trke Atila i Igor imali su vrlo ujednačen tempo trčanja. Prvih nekoliko sati su vrlo bitni na trci jer ukoliko se u tom periodu pretera sa tempom, u drugoj polovini to može da dovede do toga da trkač više ni korak ne može da potrči. Igor i Atila su se odlučili za nešto laganiji, ali ujednačeni tempo, što im je omogućilo da već na svom prvom ultramaratonskom nastupu zabeleže rezultate kao i drugi mnogo iskusniji trkači. Nakon isteka 12-tog časa Janković Atila je postao ultramaratonac sa pretrčanih 102 kilometara, dok je Vojnić Zelić Igor uspeo savladati 94 kilometara!!! Čestitamo im na velikom uspehu i rezultatu u njihovim sportskim karijerama i nadamo se da će njihv primer biti dobar motiv i drugim rekreativcima da sa istrajnim treniranjem dostignu svoje zacrtane ciljeve.

Treći naš predstavnik, Ludaić Sebastian, trčao je laganije i umerenije, odnosno pravio je veće pauze tokom 12 časova, ali je sa obzirom na sve okolnosti i probleme koje je imao zbog povrede u poslednje vreme ipak vrlo zadovoljan sa pretrčanih 66 kilometara za 12 časova.

ŠriČinmoj maraton tim već godinama vrlo uspešno organizuje Ultramaraton. Pored trke na 12 časova, održane su i trke na 6 i 24 sata, a pored takmičara iz Srbije, nastupili su takmičari iz Makedonije, Slovenije i Bugarske. Subotica je bila ubedljivo najmasovniji grad po broju učesnika, jer su pored trkača ARK TRON-a nastupili i članovi ŠriČinmoj maraton tima iz Subotice i članovi ultramaratonskog kluba Paligo Palus. Posebnu pažnju izazvale su takmičarke Paligo Palusa Madaras Puškaš Karolina i Konz Marijana koje su osvojile prva dva mesta u ženskoj konkurenciji na 12.časovnom ultramaratonu, sa pretrčanih 100 kilometara što u ženskoj konkurenciji važi za vrlo ozbiljan rezultat.

                  Konz Marijana, 100km – 12 časova

Madaras Puškaš Karolina, 100km -12 časova

AdministratorIzveštaji sa trka15. Beogradski ultramaraton u organizaciji ŠriČinmoj maraton tima iz Srbije, održan je 24-25.septembra 2011. godine. U pitanju su ultramaratonske trke koje traju 6,12 i 24 sata. Na 12.časovnoj trci ARK TRON je imao tri predstavnika: Janković Atilu, Vojnić Zelić Igora i Ludaić Sebastiana, a podršku i pomoć pored staze svojim...