Na 19.Novosadskom maratonu koji je održan 09.oktobra 2011. godine nastupilo je 10 trkača Atletsko Rekreativnog Kluba TRON, 7 trkača je startovalo u najtežoj atletskoj disciplini – maratonu, dok su trojica trčala trku “frtalj maratona”.

Pretrčati 42 kilometara za mnoge ljude u našoj bližoj i daljoj okolini deluje kao “nemoguća misija” ili vest iz rubrike “verovali ili ne”. Koja je svrha toga, kakva je smisao, šta se time dobija, samo su neka od pitanja koja ćete čuti kada nekome kažete da ste pretrčali 42 kilometara. Mada, ima i onih koji će pitati: “…i, koji si bio?…”

Na sva ova pitanja odgovor možete dobiti od Ćirić Dragana(NS), Kujundžić Nikole, Vojnić Zelić Igora, Šarčević Dragana, Janković Atile, Rafai Gustava i Fabo Ildike. Oni su bili učesnici 19.Novosadskog maratona, bili su promoteri trčanja, predstavnici ARK TRON-a. Svaki maraton u životu rekreativnog trkača je priča za sebe. Ništa se unapred ne može planirati, ne može se znati na kave sve poteškoće možeš da naiđeš tokom 3-4 sata trčanja, žuljevi, grčevi u mišićima, stomačni problemi, nedostatak vode na stazi, nedostatak hrane, psihički padovi I usponi. Mnoge maratonske priče su ispričane, sve su one različite sa istim krajem, USPEO SAM, istrčao sam maraton. I upravo zbog toga svih sedam trkača TRON-a je srećno i zadovoljno na svoj način i zbog svog određenog razloga.

 Ćirić Dragan(NS) ponovo najbolji trkač TRON-a 3:16:02, a sve to sa punih 60 godina!!!

 

Nikola Kujundžić je istrčao svoj lični rekord: 3:29:23

 

 Igor Vojnić Zelić Je istrčao svoj lični rekord 3:39:45

 

Dragan Šarčević, 3:40:29, za 10 minuta brži nego pre nedelju dana u Budimpešti

 

 Atila Janković je istrčao svoj lični rekord 3:50:51

 

Gustav Rafai, 4:07:58, u svom prepoznatljivom tempu kojim trči i ultramaratone

 

 Ildiko Fabo, na veliku štetu odustala na 33. kilometru zbog problema sa stomakom iako je u tom trenutku bila vodeća u kategoriji žena.

U okviru 19.Novosadskog maratona organizovana je i trka na četiri puta kraćoj stazi tzv. “frtalj maraton”, a rezultati TRON-ovih trkača su sledeći:

1. Crnokrak Dimitrije  0:43:14

2. Sirak Tihomir  0:49:10

3. Babijanović Dragan  1:01:06

Ostale slike možete pogledati u galeriji 19.Novosadski maraton

Rezultate možete pogledati na Rezultati maraton i Rezultati frtalj maraton

 

AdministratorIzveštaji sa trkaNa 19.Novosadskom maratonu koji je održan 09.oktobra 2011. godine nastupilo je 10 trkača Atletsko Rekreativnog Kluba TRON, 7 trkača je startovalo u najtežoj atletskoj disciplini – maratonu, dok su trojica trčala trku “frtalj maratona”. Pretrčati 42 kilometara za mnoge ljude u našoj bližoj i daljoj okolini deluje kao “nemoguća misija”...