Izuzetno zanimljiva, dinamična, teška i neobična trka 3.Borvidek polumaraton održana je 06. maja 2012. godine u Seksardu uz rekordan broj učesnika.

Među 650 polumaratonaca i 200 trkača raspoređenih u dvo i tročlane polumaratonske štafete, našu zemlju i grad Suboticu predstavljali su trkači ARK TRON-a.

Stoje: Ćirić, Kokai, Teleki, Malagurski jun.  Čuče: Ludaić, Malagurski sen., Kuić

Polumaraton u Seksardu po mnogo čemu je specifičan. Kao što i sam naziv “Borvidek” (Vinski predeo) kaže, staza polumaratona prolazi kroz brdoviti vinski predeo koji se proteže iznad Seksarda. Vrlo je neuobičajeno da se na mestima za osveženje pored vode, energetskih napitaka nalazi i crno vino. Međutim niko od trkača TRON-a nam nije mogao potvrditi kako crno vino deluje na organizam u toku trčanja jer se niko od njih nije usudio da izvede eksperiment. Sigurnije je bilo poneti kući bocu vina koju su dobili svi učesnici ove trke I na miru degustirati kod kuće. Konfiguracija staze na kojoj trkači treba da savladaju 4 uspona potpuno onemogućavala postizanje nekih boljih rezultata. U proseku takmičarima je trebalo 10-15 pa čak i 20 minuta više vremena za savladavanje 21 kilometara, nego na potpuno ravnoj stazi. Dodatna okolnost koja je otežavala trčanje je bila visoka temperatura na startu (tačno u podne) i tokom trke koja se kretala između 26-28 stepeni. Samo je povremeno po koji maleni oblačić sakrivao zrake sunca, pa su svi učesnici nakon presvlačenja imali na svojim telima jasno ocrtan dres kao posledicu blagog crvenila od jakog sunca. I pored svih otežavajućih okolnosti možemo biti vrlo zadovoljni sa postignutim rezultatima naših trkača. Posebno bi izdvojili nastup Ćirić Dragana(SU) koji je u kategoriji M60 osvojio drugo mesto

Ćirić Dragan(SU) 2.mesto kateg.M60

 

                   Ime    vreme   gen. plasman    plasman po kategoriji

 

  1. TELEKI Gyorgy 01:50:23  126 30
  2. TYIRITY Dragan 01:55:02 184 2
  3. LUDAIC Sebastian 01:58:22 215 52
  4. KUICS Zseljko 02:14:06 396 96
  5. KÓKAI Mónika 02:14:07 397 35

 

Tročlanu ekipu TRON-a koja je bila prijavljena u sastavu Janković Atila, Malagurski Aleksandar i Malagurski Adrijan zadesio je peh, jer se samo nedelju dana ranije na maratonu u Pečuju povredio Atila Janković, pa je I nastup ostale dvojice TRON-ovih trkača dovedeno u pitanje. Međutim, zbog ugleda I renomea koji naš klub uživa u Mađarskoj, organizator je dozvolio da Đerđ Teleki trči sa dva startna broja, svojim u pojedinačnoj konkurenciji i kao prva izmena u tročlanoj štafeti. Na mestu prve izmene ekipni štafetni broj ARK TRON-A od Telekija je preuzeo Malagurski Aleksandar. Međutim tu nije bio kraj problemima. U poslednjoj izmeni naše ekipe, u kojoj je trčao Malagurski Adrijan, desio se još jedan peh. Ekipni štafetni broj koji je gumom bio pričvršćen oko struka trkača i koji u sebi ima ugrađen čip zbog preciznog merenja, otpao je tokom trčanja našem trkaču koji je to primetio tek nakon prolaska kroz ciljnu kapiju. Naravno, to je automatski značilo diskvalifikaciju naše ekipe, a vreme koje su postigli (1:44:00) sa kojim bi zauzeli 3. mesto nije priznato jer senzor nije zabeležio prolazak našeg čipa, odnosno startnog broja kroz cilj.

Adrijan Malagurski pokazuje koji startni broj će izubiti na stazi (broj 3026 vezan gumicom)

Nakon trke vrlo ljubazni domaćini u Seksardu obezbedili su posoljeni I crveno paprikom posuti domaći hleb premazan mašću I nove količine crnog vina. To svakako ne spada u red zdrave hrane, ali posle ovakve neobične trke, većina trkača je dozvolila sebi malo neobične ishrane, pića I nadoknađivanja izgubljenih kalorija.

Posebno bi pohvalili izuzetnu organizaciju 3.Borvideki polumaratona, trke koja iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika. Celom dužinom staze ljubazni stanovnici Seksarda bodrili su sve trkače. Na nekoliko mesta ljudi su sami improvizovali stolove za osveženje i iznosili čaše sa vodom, dok sun a dva mesta bili postavljeni tuševi kroz koje su trkači mogli protrčati da se osveže od vrućine.

AdministratorIzveštaji sa trkaIzuzetno zanimljiva, dinamična, teška i neobična trka 3.Borvidek polumaraton održana je 06. maja 2012. godine u Seksardu uz rekordan broj učesnika. Među 650 polumaratonaca i 200 trkača raspoređenih u dvo i tročlane polumaratonske štafete, našu zemlju i grad Suboticu predstavljali su trkači ARK TRON-a. Stoje: Ćirić, Kokai, Teleki, Malagurski jun.  Čuče:...