Jedna mala, skromna, opuštena trka u organizaciji Crvenog krsta iz Sente, održana je 09.maja 2012. godine uz vrlo skroman broj učesnika.

U pitanju su bile dve trke, na 10 i 5 kilometara ili kako su organizatori rekli „maraton“ i „polumaraton“. Naravno, ni jedna ni druga dužine nema baš nikakve veze ni sa maratonom ni sa polumaratonom, ali običnim ljudima koji nemaju baš mnogo veze sa sportom ovi nazivi ipak deluju malo bombastičnije. Oni zagriženi kritičari imali bi poprilično materijala za kritiku nakon trke Crvenog krsta. Neki manji i veći propusti ponavljaju se godinama unazad, a  trkači koji svake godine dolaze u Sentu već su se potpuno navikli na to. Naš klub je jedan od redovnijih posetilaca ove trke. Svake godine putujemo u Sentu sa 5-10 trkača. Ono što još nismo uspeli saznati tokom ovih godina je stvarna dužina staza koje trčimo. Prema našoj slobodnoj proceni ona staza koja se vodi kao „maraton“ dugačka je oko 9km, dok je „polumaraton“ nešto duži od 5km, možda nekih 5300 metara. Do sada niko nikada zvanično nije merio vreme, tako da ni zvanične rezultate nismo nikad imali. Ono što je sigurno je poredak prva tri trkača. Nakon prolaska kroz cilj dvojica ljudi koje bi smo mogli nazvati sudijama jasno i glasno vam kažu: „Ti si prvi/a“, „Ti si drugi/ga“, „Ti si treći/a“…Ove godine imali smo dva četvrta mesta. Na stazi od 5 i kusur kilometara u obe konkurencije TRON-ovi trkači su zauzeli 4. mesto. U ženskoj konkureciji to je bila Kovačević Suzana, dok je kod muškaraca četvrti bio Teleki Đerđ. Pored njih dvoje na trci su nastupili: Katrinka Slobodan, Rafai Gustav, Malagurski Aleksandar i Ludaić Sebastian.

Pored dve veće trke, održane su i trke učenika osnovnih i srednjih škola koje su nosile naziv „Trka za srećnije detinjstvo“.

Nakon trke svim učesnicima domaćini su spremili izvrstan pasulj i osvežavajuče napitke.

I pored vrlo skromne organizacije i malog broja učesnika, trku Crvenog krsta u Senti već smo uvrstili u naš kalendar za iduću godinu, jer kako kažu stariji i iskusniji trkači, uvek je bolje trčati trku nego trening.

Slike sa ovog dogažaja možete videti u našij galeriji Trka Crvenog krsta-Senta.

AdministratorIzveštaji sa trkaJedna mala, skromna, opuštena trka u organizaciji Crvenog krsta iz Sente, održana je 09.maja 2012. godine uz vrlo skroman broj učesnika. U pitanju su bile dve trke, na 10 i 5 kilometara ili kako su organizatori rekli „maraton“ i „polumaraton“. Naravno, ni jedna ni druga dužine nema baš nikakve veze...