Na tradicinalnom   triatlonu, na dan Svetog  Ištvana , 20.08.2017., koji se  već  po 32. put  uzastopno organizuje u Mađarskom  gradu Kiškunhalašu, nastupio je  i  član  ARK Trona,  Malagurski Aleksandar, i to, po  treći put .

Ovaj festival  triatlona  poznat  je po tome, da se na njemu   pravila  Mađarske  triatlon  unije  ne primenjuju toliko rigorozno, koliko je to slučaj na ostalim triatlonskim takmičenjima . Na ovaj način  omogućeno je i takmičenje rekreativaca  triatlonaca koji nemaju licence  potrebne  za  takmičenje. Niska  cena  kotizacije  je takođe  pristupačna  većini sportista , koji žele da nastupe  na ovom takmičenju  (3000 forinti).

S  druge  strane , pošto organizator unazad nekoliko godina  nudi sve više   nagrada,  osim  ostalog i novčanu za prvoplasirane  (prva tri mesta  u ženskoj i muškoj konkurenciji ,) sve  je  više elitnih  takmičara na ovom  festivalu  triatlona . Od  onih  koji su  ove godine  nastupili je i  državni prvak u “Iron Man-u”   Flander Marton    iz   triatlon kluba  Mogyi – Baja. On je  ove godine u Nađatadu osvojio  titulu  državnog prvaka,  oborivši   dotadašnji rekord  staze.

Antóni Márkó,Flander Márton,Malagurski Aleksandar (Sandor)
Antoni Marko (Kiskunhalas),Flander Marton,(Baja)Malagurski Aleksandar(Ark Tron Subotica)

Njegovo prisustvo na ovom   festivalu triatlona   svakako  je doprinelo kvalitetu i rang  samoga triatlona podigao  na  mnogo viši nivo odnosno motivaciono  uticao na  mnoge  takmičare.  Uočeno je još  nekoliko poznatih  takmičara   poznavaocima triatlonskih  disciplina .  Na  festivalu triatlona  registrovano je   70 učesnika  u sprint  disciplini  i  20- tak  takmičara u sprint  triatlonu za dečiji uzrast.

Takmičenje  se odvijalo po veoma prohladnom, vetrovitom   vremenu  od samoga starta  trke u 11:00  časova .  Srećom temperature  vode   u Šoš  jezeru je  bila prijatnih  25  stepena,  za razliku od  temperature  vazduha ,  koja je  bila 18 stepeni.

Nizak  vodostaj u jezeru   kao i  prethodnih godina,  omogućio je  da se skoro više  trči u vodi, nego pliva,  ali zbog vrlo dubokog mulja  to se  baš i nije moglo okarakterisati kao prednost,  za one, koji slabije plivaju.  Na nekim mestima  gusti lepljivi mulj je  bio do kolena takmičarima  što je usporavalo kretanje  u vodi za one koji nisu plivali.  Ukupna  dužina ove distance  za plivanje je bila  700 metara.

Staza po kojoj se vozila bicikla  (20 km)  bila  je  još  gora nego prethodnih  godina, oštećenja na kolovozu  na pojedinim delovima staze   su  stvorile  rupe  pune vode  od kiše, koja  je  neumorno padala celo vreme.  Organizator se postarao  da se ovaj deo  takmičenja  završi bez  padova i povreda  triatlonaca.

Staza za trčanje u ukupnoj dužini  od  5 km  bila je  je označena  oko jezera  i  delom kroz šumu kraj jezera .  Na ovoj distanci organizator je obezbedio  i osveženja  za takmičare.

Što se tiče svega  pomenutog   uslovi baš nisu  išli na ruku triatloncima, ali  ovaj sloj sportista  poznat je po istrajnosti  i  upornosti , tako da se nisu mogle okarakterisati kao prepreke.

Na festivalu triatlona u Kiškunhalašu rezultati  nisu izostali,  postignut  je lični rekord  Malagurski Alaksandra  u sprint  triatlonu.  Ukupno vreme ove  discipline  sa tranzicijom u depou je bilo   1:09:26, što je  skoro 5  minuta  brže  od  rezultata  od prošle godine  na istoj stazi.

Ovo vreme je  bilo dovoljno da se osvoji  1. mesto u kategoriji  senior 2  (od  51-60 godina starosti),  u konkurenciji  7 takmičara, u istoimenoj kategoriji .

Rezultati   svih učesnika   su na  sajtu organizatora .

http://www.halasmedia.hu/assets/media/files/EREDM_NYEK_TRIATLON2017.pdf

 

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/08/naslovna.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/08/naslovna-150x150.jpgAleksandar MalagurskiIzveštaji sa trkaNa tradicinalnom   triatlonu, na dan Svetog  Ištvana , 20.08.2017., koji se  već  po 32. put  uzastopno organizuje u Mađarskom  gradu Kiškunhalašu, nastupio je  i  član  ARK Trona,  Malagurski Aleksandar, i to, po  treći put . Ovaj festival  triatlona  poznat  je po tome, da se na njemu   pravila  Mađarske  triatlon  unije ...