Izveštaj piše Đerđ Teleki.

U Somboru se eto već može se reći tradicionalno održala sprint triathlon trka, sedmi put pod nazivom Sombormen. I moje sedmo učešće.  750m plivanja, 20km biciklanja i 5km trčanja su distance sprint triatlona.

Iz Subotice je učestvovalo četvoro takmičara, ja jedini iz Ark Tron-a, ali zbog triatlonskih pravila i obavezne takmičarske licence, učestvovao sam kao domaći takmičar triatlon kluba Sprint iz Sombora za koji sam registrovan.  Za isti klub nastupili su i Ildiko Fabo i Danijel Mandić, a Nenad Bogar za triatlon klub Tamiš iz Pančeva. Ovo šaroliko društvo je dočekala kiša u Somboru, koja je skoro neprestano padala a u nekim momentima prelazila i u pljusak. Jedan od prijatnijih trenutaka je bio ulazak u vodu, odnosno u Veliki Bački kanal, gde se odvijao plivački segment, temperatura vode oko 24C a vazduha 17C. Uzak kanal, malo šamaranja na startu, brži odlaze, sporiji zaostaju i polako se rasčišćava situacija u vodi. Ildika i ja završavamo plivanje praktično istovremeno, a Nenad je kao najbrži plivač, već na bajku.  Upravo dok vozimo bicikle kiša najviše pljušti ali nekako svakom od nas dobro ide. Nenad vata dobru grupu od tri-četiri takmičara i voze na smenu, dok Ildika i ja teramo u vakumu, svako sa svojim bajkom usamljen.  Za pet krugova trkačkog segmenta smo već uprkos kiši dosta zagrejani, tako da uspevamo svi dobro trčati i dosta obilaziti ostale takmičare.

 

Završavamo u sledećem redosledu:

Nenad Bogar: 1.06.45, prvo mesto u kategoriji M 31-40 i 5. muški ukupno

Đerđ Teleki: 1.14.25, drugo mesto u kat. M 51+ i 13 muški

Ildiko Fabo: 1.15.09,  prvo mesto u kat. Ž 41-50 i 4 žena ukupno

Danijel Mandić: 1.30.13, jedanaesto mesto u kat. M 31-40 i 31 muški

Ovim rezultatima svi smo prezadovoljni, s tim da treba dodati da je Nenadu ovo bio prvi sprint triatlon (posle polu i ceo ironmen triatlona) a Danijelu uopšte prvi triatlon u životu.

Triatlon klub Sprint je odlično organizovao ovu trku koje je ujedno bilo i takmičenje za kup Srbije.

Autori fotografija u tekstu: Ivan Pivarčik, Arpad Šarkezi.

 

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/08/IMG_8592.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/08/IMG_8592-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trka  Izveštaj piše Đerđ Teleki. U Somboru se eto već može se reći tradicionalno održala sprint triathlon trka, sedmi put pod nazivom Sombormen. I moje sedmo učešće.  750m plivanja, 20km biciklanja i 5km trčanja su distance sprint triatlona. Iz Subotice je učestvovalo četvoro takmičara, ja jedini iz Ark Tron-a, ali zbog triatlonskih...