Četvrtu godinu za redom 01.avgust je dan kada trčimo u znak sećanja na Drena Mandića, našeg druga planinara i jednog od osnivača ARK TRON-a koji je na tragičan način okončao svoj mladi život prvog dana u avgustu mesecu 2008 godine pri pokušaju da se popne na jedan od najviših i najtežih planinskih vrhova na svetu, K2.

Vedra narav, pozitivan duh i ogromna životna energija koja je krasila Drena prenosi se svake godine na učesnike Memorijalne trke. Dužina staze od 8200 metara simbolizuje visinu na kojoj je Dren načinio svoj prvi, ali nažalost i  poslednji pogrešan korak u planinarstvu. Stariji i iskusni planinari kažu da je planina zbog njegovih vrlina odlučila da ga zadrži za sebe. I sada je tamo gore odakle vidi ceo svet kao na dlanu.

4.Memorijalna trka donela je najveći broj učesnika do sada. Posebno je bitna činjenica da je svih 86 prijavljenih trkača uspelo i da završi trku u predviđenom limitu, odnosno niko nije odustao. Statistika dalje kaže da je na trci učestvovalo 19 žena i 67 muškaraca. Daljim analizom učesnika dolazimo do podatka da je pored 17 članova TRON-a (ostali su bili raspoređeni u organizaciju trke) na trci učestvovalo još 44 naših sugrađana, što daje cifru od 61 subotičanina od 86 trkača!!! Na ovaj podatak smo vrlo ponosni.

Sva trka ima svoje pobednike, pa je tako bilo i na 4.Memorijalnoj trci Dren Mandić. U muškoj konkurenciji najbrži su bili:

1. Milošev Branko, 1992, Novi Sad       0:27:43,0

2. Čolić Aleksandar, 1992, Novi Sad     0:28:05,0

3. Milenković Nebojša, 1969, Kikinda   0:28:14,0

 

U ženskoj konkurenciji plasman prve tri takmičarke je bio sledeći:

1. Šafranj Jamanta, 1984, Subotica               0:38:02,0

2. Fabo Ildiko, 1975, TRON, Subotica         0:39:07,0

3. Savić Popović Teodora, 1992, Subotica   0:40:55,0

 

Pošto su trke u organizaciji ARK TRON-a rekreativnog karaktera na posebnim naglaskom na što masovnije učešće amatera i početnika, 4.Memorijalna trka Dren Mandić po našim kriterijumima ima još nekoliko pobednika. Prvi put se na našoj trci desilo da trku zajedno istrče majka i sin, Marija(1948) i Atila(1968) Janković, sa obzirom na godine gospođe Marije ovo je zaista pravi podvig. Takođe na ovoj trci prvi put je zabeleženo da cela porodica istrči trku, ali je u ovom slučaju podvig zbog najmlađeg člana. Porodica Bognar, otac Andraš, majka Irena i devojčica Nora koja ima samo 10 godina uspešno su savladali 8200 metara po ne baš prijatnom toplom letnjem vremenu.. Posle svega 3-4 meseca priprema svoju prvu trku trčale su Mačković Sandra i Vojnić Zelić Sonja, a Šafranja Jamanta je prvu zvaničnu pobedu zabeležila na svojoj trećoj zvaničnoj trci. Ovakvih naizgled malih detalja, ali vrlo značajnih za same učesnike bilo je sigurno još na ovoj trci. Sigurno smo propustili da primetimo neki detalj koji određenom trkaču ili trkačici baš mnogo znači, pa vas pozivamo da ih podelite sa nama u komentarima, ako smatrate da su za vas bitni. Ovi naizgled mali detalji mogu biti velika motivacija nekim budućim trkačima i uvek moramo maksimalnu pažnju da im posvećujemo. Svi ovu mali detalji, sva ova mala zadovoljstva doprineli su da se 01.avgusta 2012. godine na Paliću održi jedna velika, lepa i nezaboravna trka u znak sećanja na Drena Mandića.

 

Kompletne rezultate možete reuzeti na dnu stranice

Slike sa ovog događaja ćemo dopunjavati u nerednim danima.

Jedan album je postavljen: 4.Memorijalna trka Dren Mandić

 

 

AdministratorMemorijalna trka "Dren Mandić"Četvrtu godinu za redom 01.avgust je dan kada trčimo u znak sećanja na Drena Mandića, našeg druga planinara i jednog od osnivača ARK TRON-a koji je na tragičan način okončao svoj mladi život prvog dana u avgustu mesecu 2008 godine pri pokušaju da se popne na jedan od najviših...