Na trci u Kiskunhalašu (Mađarska) koja se već 21. put organizuje povodom berbarskih dana, pravu berbu medalja izvršili su trkači Atletsko Rekreativnog Kluba TRON.

Jedna zlatna, jedna srebrna, dve bronzane i dva posebna pehara za najuspešnije strane takmičare bilans je učešća 8 trkača na međunaraodnoj trci „koju je organizovao grad Kiškunhalaš povodom proslave berbarskih dana. Na trci je nastupilo 97 takmičara, a naš klub, ARK TRON je najuspešniji sportski kolektiv.

Iako je u samoj najavi trke bilo predviđeno da će se trčati 8 kilometara, pred sam start staza je korigovana na 7 km, zbog zatvaranja ulica u najstrožem centu Kiškunhalaša. Ipak, nakon trke, satovi sa GPRS-om izmerili su dužinu od 6,6 kilometara. Trčalo se tri kruga u gradu, prvi malo kraći oko 1,9 km, i dva duža oko 2,35 km. Pre trke takmičari TRON-a prokomentarisali su da možda nisu najbrži, ali su najlepši u jednoobraznim klubskim dresovima. Kraj trke je potvrdio i brzinu! Vreme za trčanje je bilo odlično sa malo jačim vetrom u pojedinim ulicama, ali su to bile kratke deonice.

U okolini starta i cilja mnogo montažnih lokala, tri bine za kulturno-umetnički program i naravno nekoliko šankova sa degustacijom vina. Pravo malo opštenarodno veselje. Za vreme trke prolazi između lokala, putanja staze preko glavnog gradskog trka, kao i u svim ulicama bili su potpuno obezbeđeni i takmičari su nesmetano mogli da trče maksimalnim tempom. Ubrzo nakon trke i proglašenja pobednika, ceo taj trg je postao centar svih dešavanja i stekao se utisak kao da su svi stanovnici došli tu na zabavu. Naravno uz prigodno druženje i po jednu čašicu domaćeg vina i trkači TRON-a proslavili su svoj veliki uspeh.

Najuspešniji je bio Malagurski Adrian koji je u kategoriji juniora do 16. godina osvojio zlatnu medalju. U kategoriji muškaraca preko 40. godina Teleki Đerđ je zauzeo treće mesto is to kao i Vero Janoš u nešto starijoj kategoriji muškaraca, preko 50. godina. U sledećeoj starosnoj kategoriji M60 Pančić Mihajlo je zauzeo drugo mesto. Posebna priznanja i pehar za najbrže strane trkače u ženskoj i muškoj konkurenciji dobili su Fabo Ildiko i Malagurski Adrian. ARK TRON, Suboticu i Srbiju na ovoj trci još su predstavljali Ćirić Dragan(SU), Malagurski Aleksandar i Ludaić Sebastian. Evo i kompletnog klubskog poretka trke u Kiškunhalašu (6,6 km):

 

1.Malagurski Adrian 26:25 (1. mesto juniori, najbrži strani trkač)

2.Teleki Đerđ 27:33 (3. mesto, muškarci M40)

3.Vero Janoš 27:33 (3.mesto, muškarci M50)

4.Ćirić Dragan(SU) 29:08

5.Malagurski Aleksandar 30:00

6.Ludaić Sebastian 30:16

7.Fabo Ildiko 32:04 (najbrža strana trkačica)

8.Pančić Mihajlo 33:40 (2.mesto, muškarci M60)

 Postavljene su samo slike sa dodele medalja, sve slike može pogledati ovde.

Malagurski Adrian, zlatna medalja, juniori

 

Teleki Đerđ, bronzana medalja, kategorija M40

 

Vero Janoš, bronzana medalja, kategorija M50

 

Pančić Mahjlo, srebrna medalja, kategorija M60

 

Malagurski Adrian i Fabo Ildiko, najbrži strani trkači

AdministratorIzveštaji sa trkaNa trci u Kiskunhalašu (Mađarska) koja se već 21. put organizuje povodom berbarskih dana, pravu berbu medalja izvršili su trkači Atletsko Rekreativnog Kluba TRON. Jedna zlatna, jedna srebrna, dve bronzane i dva posebna pehara za najuspešnije strane takmičare bilans je učešća 8 trkača na međunaraodnoj trci „koju je organizovao grad...