Ponekad je zgodno napraviti trening koji nema nikakve veze sa trčanjem, ali je odličan kao trening dužine, kao naprimer voziti bicikl ceo dan sa nekoliko manjih i većih pauza. Upravo na takav jedan trening se odličila 8-mo člana subotička ekipa (dvojica TRONovaca) u sastavu: Robert Mesaros Ex Barulovski, Sebastian Ludaić, Dragan Vugdelija, Ivan Randjelović, Ivan Sokolović, Žika Savin, Nikola Agatonović, Srđan Suturovic i Nikola Agatonović. Svojim pristupom, stavom, postupcima i ponašanjem u ranijim biciklističkim turama mesto organizatora i vođe puta zaslužio je Ivan Sokolović. Stoga ne bih dalje opisivali šta se sve tu događalo u subotu 02.jula 2016. godine, nego bi reš prepustili Ivanu:

Mala subotička ekipa zaljubljenika u duge vožnje biciklima, nas osmoro, pošli smo put Mađarske, da bi uzeli učešća u takmičenju Szelmalom TT (Vetrenjača tura izdržljivosti) koja je bila organizovana u 3 discipline: 30km, 50km i 100km. Pošto je nama od kuće do starta u Kiskundorozsmi bilo potrebno nekih 45 km i isto toliko nazad, odlučili smo se za onu od 50 km.

Lagana jutarnja vožnja do graničnog prelaza Horgoš, zatim ka Segedinu, i u Kiskundorožmu, predgrađe Segedina smo stigli nešto pre 8 sati, taman da obavimo formalnosti oko registracije i da krenemo na trku. Staza je vodila lokalnim putevima, prilično kvalitetniim, tako da je vožnja bila zaista uživanje. Na nekoliko deonica smo imali zemljani i peskoviti put, srećom su bile kratke, tako da nisu predstavljale veliki problem. Usputne kontrolne tačke su bile baš dobro pripremljene i dozirane, okrepa u vidu kolača, banana i čokolada, kao i dovoljno vode učinile su da je vožnja po sunčanom i prilično toplom vremenu bila ugodna. Po završetku trke, dobili smo zahvalnice i učesničke značke, kao i kvalitetnu majicu, a za pobednike su bile rezervisane medalje i pehari u obliku bicikala. Nama je za malo izmaklo jedno treće mesto, i to greškom našeg vozača Dragana koji je prevideo ulazak u cilj, pa se zadovoljio četvrtim mestom, naravno, bez medalje. Nakon trke, usledio je ručak, a zatim i “hlađenje” pivom u debeloj hladovini lokalnog parka. Kraći odmor, pa nastavljamo ka Morahalomu, dobro poznatoj banji i akvaparku, kako bi se rashladili i uživali u kupanju. Dva naša drugara, Ivica i Robert su odlučili da ne idu na kupanje, pa smo se razdvojili, a oni su pošli put Horgoša kući. Nakon nekih sat vremena stigli smo do banje i vrlo brzo u osvežavajućoj vodi bazena. Neko u vrelu termalnu, a neko u bazen koji je bio pravo osveženje. Prešli smo do akva-šanka, bazena sa šankom, da se dodatno hladimo pivom. I tako, sve do pola šest, kada smo morali napustiti ovo divno mesto zbog zatvaranja graničnog prelaza u 7 uveče. Stigosmo i do granice u dvadeset do sedam, taman na vreme, prešli u Srbiju i nastavili do Palića, gde je palo oproštajno pivo kod Sebe. Nakon sumiranja utisaka današnjeg učinka, zadovoljno smo se rastali i uputili svojim kućama. Izvinjavam se što neke detalje (kupanje na pr) nisam ovekovečio fotografijama, ali smo bili toliko “prokuvali” da mi iskreno, slikanje nije palo na pamet, a fotoaparat sam ostavio u svlačionici.

Ostale slike mozete videti: https://www.dropbox.com/sh/1cxhu2lk2wspfhm/AACtqMVkYpqUuJEg4fVZIZu4a?dl=0

 

 

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2016/07/Biciklisticka-tura-Szelmalom18.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2016/07/Biciklisticka-tura-Szelmalom18-150x150.jpgSebastian LudaićPriče naših trkačaPonekad je zgodno napraviti trening koji nema nikakve veze sa trčanjem, ali je odličan kao trening dužine, kao naprimer voziti bicikl ceo dan sa nekoliko manjih i većih pauza. Upravo na takav jedan trening se odličila 8-mo člana subotička ekipa (dvojica TRONovaca) u sastavu: Robert Mesaros Ex Barulovski, Sebastian...