Izveštaj Sonje Oros o njenom prvom maratonu (42,2km)

Puna utisaka sa svog prvog uspešno istrčanog maratona želim deo atmosfere da podelim sa vama. Iz Subotice smo Dominik i ja krenuli u prepodnevnim satima, po predviđenom vremenu stigli, ostavili stvari u hotel i krenuli po startne pakete gde smo naravno već poprilično gladni uživali u izvrsnoj pasti.
Ostatak dana, u prevodu narednih 5 sati smo pešačili po gradu, obilazili znamenitosti, gde sam ja negde posle trećeg sata počela da kukam kako treba da se odmara pred Maraton.

Pri povratku sreli smo Marjana Mezedija ,Vero Janoša i Šanju koji su se na brzinu organizovali za štafetno trčanje. U nedelju pod blagim adrenalinom oko pola 8 krećemo …Ostavili stvari, rastali se kod startnih zona, Dominik u drugoj, ja u četvrtoj i tad me najviše uhvatila pozitivna trema i blaga panika.

Atmosfera pred sam start je bila puna adrenalina i pozitivne energije, osećaj neverovatan…Kad je puštena i četvrta zona,  zadala sam sebi lagani tempo, (do 6:30 pace) u planu da tako trčim do kraja. Polumaratonska distanca je bila apsolutno uživanje, u trci,  trčanju, okolini, do 30.-tog km počinje blago nećkanje sa pitanjima: “Da li meni ovo trebalo?”, a posle 30.-tog uz grčeve u mišićima i popriličan umor odbrojavala sam svaki metar i minut.

Sva izcrpljenost pada u vodu na km do cilja, kad znam da sam uspela, pobedila sebe i silne kilometre, osećam se kao da su svi navijači i bubnjari tamo zbog mene, prolazim kroz cilj kao da sam svet osvojila… Čekaju me muž i moja deca i osećam se kao superheroj iako sam zapravo kao ispala iz mašine za mlevenje mesa.
Još sam u blagim bolovima, pa me za koji dan pitajte koji ću i kad trčati sledeći maraton 😉

Rezultati su sledeći:

Štafeta TOLLE-TRON (Janoš Vero, Aleksandar Malagurski i Marjan Mezedi) 3:24:33

Domik Deman 3:25:46

Sonja Oros 5:07:05

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2018/10/sonja.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2018/10/sonja-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trka  Izveštaj Sonje Oros o njenom prvom maratonu (42,2km) Puna utisaka sa svog prvog uspešno istrčanog maratona želim deo atmosfere da podelim sa vama. Iz Subotice smo Dominik i ja krenuli u prepodnevnim satima, po predviđenom vremenu stigli, ostavili stvari u hotel i krenuli po startne pakete gde smo naravno već...