plitvicki-maraton-ark-tron-2015-01

Jubilarni 30. Plitvički maraton održan je 7.juna 2015.godine.

To je trka na koju se ide malo turistički, malo trkački, ali avantura i dobar provod je zagarantovan. Za nas iz Vojvodine put je malo duži, što samim tim znači i veće troškove, ali kotizacija je veoma povoljna u odnosu na mnoge međunarodne trke, a startnina uključuje ulaznicu u Nacionalni park Plitvice, lepu aktivnu majicu, kao i 2 obroka u restoranu, stoga spada u “isplativije” trke, na koje svakako vredi otići.

plitvicki-maraton-ark-tron-2015-02

plitvicki-maraton-ark-tron-2015-03

Ove godine na maraton se uputila vesela ženska ekipa trkačica, Jelena Ademi i Jamanta Šafranj iz Subotice (Ark Tron), a u Novom Sadu su nam se pridružile Marija i Tijana Đaić (Ark Fruška gora), i njihova drugarica Snežana Sarić koja je postala važan član ekipe i foforeporter naših ulazaka u cilj!

Dan pre trke prošao je u odmaranju, uživanju u prelepoj prirodi u blizini našeg smeštaja, kod sjajnih domaćina koji su nam upriličili vikend za pamćenje, punjenje baterija kraj potoka uz logorsku vatru sa hidriranjem pred trku 🙂

Džaba smo prizivali oblake i kišu kraj vatre na čuđenje našeg domaćina ( koji još turisti žele loše vreme?!), dan trke osvanuo je veoma topao i sunčan.

Trka ima staze na 5km, 21km i 42km. Spada u zahtevnije staze sa promenama nadmorske visine i treba paziti da se ne precene sposobnosti i da se čuva snaga, pogotovo po toplom i sunčanom vremenu, kakvo je bilo ove godine. Možda malo manje okrepe, nego što bi bilo idealno, doprinelo je da nam usponi teže padnu, ali na ulasku u cilj svi su bili nasmejani i srećni što su uspešno savladali zacrtani cilj.

Trku je završilo 1682 učesnika.

Naša ekipa je postigla sledeće rezultate na polumaratonu(21,1km):

  • Marija Đaić 02:04:56,
  • Jelena Ademi 02:24:40,
  • Tijana Đaić 02:24:42.

Maraton (42,2km) je istrčala Jamanta Šafranj sa postignutim vremenom 03:50:11.

Sve učesnice su bile veoma zadovoljne, Sneža kao gledalac i navijač je donela odluku da sledeće godine i ona trči. Nakon svega ostao je još jedan ispit koji su svi uspešno savladali, jer je usledilo je uživanje u lepotama Plitvičkih jezera, i šetnja od još nekih 7km po slobodnoj proceni.

Zaključak trka koju bi svako trebalo da uvrsti u svoj kalendar kao maraton koji ne treba propustiti.

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2015/06/plitvicki-maraton-ark-tron-2015-03-feat.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2015/06/plitvicki-maraton-ark-tron-2015-03-feat-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trkaJamanta Šafranj,Jelena Ademi,maraton,Marija Đaić,plitvice,Plitvička jezera,plitvički maraton,polumaraton,Snežana Sarić,Tijana ĐaićJubilarni 30. Plitvički maraton održan je 7.juna 2015.godine. To je trka na koju se ide malo turistički, malo trkački, ali avantura i dobar provod je zagarantovan. Za nas iz Vojvodine put je malo duži, što samim tim znači i veće troškove, ali kotizacija je veoma povoljna u odnosu na mnoge...