Da ne biste puno lutali, spremili smo vam detaljno uputstvo kako najlakše da stignete na mesto održavanja 5.TRON Rođendanskog polumaratona.

Pošto je Palić na krajnjem severu zemlje, nemate kako drugačije da mu priđete, nego sa juga. Predpostavka je da naši zapadni (Sombor, Apatin, Kula) i istočni (Kanjiža, Kikinda, Senta) sportski prijatelji znaju put do Palića, ovom prilikom dajemo detaljno uputstvo za sve one koji dolaze auto-putem iz pravca Novog Sada. Vrlo je prosto i jednostavno doći do muškog štranda na Paliću i kluba DeLago, čak smo ukalkulisali i jednu dozvoljenu grešku. Ukoliko promašite prvi izlaz sa auto-puta, grešku možete ispraviti nakon nekoliko kilometara.

PETLJA (IZLAZ SA AUTO-PUTA) SUBOTICA ISTOK

Prvu mogućnost da se isključite sa auto-puta, kada dolazite iz pravca Novog Sada imate na petlji “Subotica ISTOK”. Ukoliko se ovde isključite, pružiće vam se mogućnost da se provozate stazom polumaratona i da proverite kakve vas “zamke” čekaju na stazi. Ukoliko niste suviše brzo vozili, na vreme ste uočili tablu za isključenje i izašli ste sa auto-puta na petlji “Subotica ISTOK”, nakon nekih 500-600 metara naićićete na tablu koja vas obaveštava da trebate skrenuti desno ukoliko želite da idete prema Paliću. Tako i učinite, jer u protivnom, ukoliko nastavite pravo, odlazite u Suboticu. Čim skrenete desno vi ulazite na stazu 5.TRON Rođendanskog polumaratona, a naziv ulice je Novosadski put. Odmah na početku tog puta sa vaše leve strane, kroz trsku, trebali bi da ugledate jezero Palić. Daljom vožnjom uazite u pojas njiva i ponekog salaša na severu Bačke. Nemate mogućnost greške jer vas put vodi pravo. Nakon 2km nailazite na oštru krivinu od 90 stepeni u levo. U samoj krivini sa vaše desne strane trebali bi da ugledate auto-put koji ste napustili pre nekoliko minuta. Natavljate dalje još 3km, plaku ulazite u vikend naselje, prolazite pored vodotornja i sportskih terena i vozite sve dok ispred sebe ne ugledate jezero i dalje ne možete ići pravo. Tu je raskrsnica, imate dve mogućnosti, desno ili levo, a pravilno ćete postupiti ako skrenete LEVO. Vozite se svega 100-200 metara i opet skrećete levo na veliki parking koji se nalazi između dva jezera. Tu možete parkirati auto i peške ući na muški štrand, koji je ograđen, ali je otvorena kapija na šetalištu pored samog jezera Palić.

PETLJA (IZLAZ SA AUTO-PUTA) SUBOTICA SEVER

Varijanta broj dva predviđa da prođete petlju “Subotica ISTOK” i da se isključite na petlji “Subotica SEVER”. Obratite pažnju, ako promašite ovo isključenje, moraćete da vozite skroz do Horgoša da bi ste se okrenuli i vratili nazad, a to je nekih 10-12 kilometara. Nakon što ste se isključili na izlazu “Subotica SEVER”, imaćete raskrsnicu sa putokazom za Palić gde ćete skrenuti levo, preći nadvožnjakom preko auto-puta i nastaviti prema Paliću. Ulazite u Palić sve do prvog semafora. Od mesta isključivanja sa auto-puta do tog semafora imate oko 2.5km. Usput prolazite pored restorana Abraham, pored ulice koja vodi na Majkin salaš, Jelen salaš i Vili TRON, pored fabrike Chemos. Kada stignete do prvog semafora, prestrojavate se i skrećete levo. Nakon 700-800 metara ugledaćete jezo i saleve i sa desne strane, tu usporavajte jer ćete imati veliki parking sa desne strane gde treba da skrenete. Tu možete parkirati i peške ući na muški štrand, koji je ograđen, ali je otvorena kapija na šetalištu pored samog jezera Palić.

Nadamo se da su vam mape pregledne i jasne, a za dodatna pitanja stojima vam na raspolaganju!

Slike sve tri mape možete skinuti na dnu ove stranice.

AdministratorTRON Rođendanska TrkaVestiDa ne biste puno lutali, spremili smo vam detaljno uputstvo kako najlakše da stignete na mesto održavanja 5.TRON Rođendanskog polumaratona. Pošto je Palić na krajnjem severu zemlje, nemate kako drugačije da mu priđete, nego sa juga. Predpostavka je da naši zapadni (Sombor, Apatin, Kula) i istočni (Kanjiža, Kikinda, Senta) sportski...