Red je da i mi budemo malo bombastični, bar kada je naslov u pitanju. Ono što je najvažnije da ništa nismo ni izmislili, niti dodali već samo napisali ono što se desilo u Kiškunhalašu na uličnoj trci od 7km.

Retko se mogu sresti trkači iz Kenije na manjim uličnim trkama kao što je trka u Kiškunhalašu, koja je održana 07.septembra 2012. godine uz učešće više od 100 trkača. Trka se već 22 godine zaredom organizuje u sklopu proslave „Berbanski dani“, a u poslednjih pet godina i u znak sećanja na Kiš Rolanda, atletičara iz Kiškunhalaša koji je vrlo mlad 2008 godine na tragičan način nastradao. Staza je, prema najavi organizatora, bila dugačka 7 kilometara, međutim prema postignutim rezultatima naših trkača rekli bi smo da je prava dužina bila oko 6700 metara. Pored domaćih trkača na trci su nastupila tri takmičara iz Kenije, a ostale strance su činili trkači iz Srbije i to 10 trkača ARK TRON-a, tri veterana iz Beograda i nekoliko trkača iz Kanjiže. Staza je bila ravna, krivudava, trčalo se po asfaltu kroz sam centar grada i to jedan manji i dva veća kruga. Kao i prošle godine, naši takmičari zabeležili su sjajne rezultate i osvojili su sedam medalja. U kategoriji M40 2. i 3.mesto osvojili su Teleki Đerđ i Ludaić Sebastian, u kategoriji M50 1. i 2.mesto na postolju popunili su Vero Janoš i Malagurski Aleksandar, dok su Ćirić Dragan i Pančić Mihajlo u kategoriji M60 zauzeli 1. i 3.mesto.

Fabo Ildiko i kenijac Evisha Kiprotich Sawe bili su najbrži inostrani takmičari u ženskoj i muškoj kategoriji. Trkači TRON-a ovim redosledom su prošli kroz cilj:

  1. Vero Janoš 27:14 1.mesto M50
  2. Teleki Đerđ 28:10 2.mesto M40
  3. Ludaić Sebastian 29:28 3.mesto M40
  4. Ćirić Dragan 30:20 1.mesto M60
  5. Malagurski Aleksandar 30:28 2.mesto M50
  6. Fabo Ildiko 30:30 najbrža žena inostrani takmičar
  7. Kakaš Lorand 31:55
  8. Pančić Mihajlo 33:30 3.mesto M60
  9. Teleki Tamaš 35:30
  10. Kovačević Suzana 36:31

 

U generalnom plasmanu muškaraca redosled je bio sledeći:

 

1. Evisha Kiprotich Sawe /Kenya/
2. David Kipkoech Ndusu /Kenya/
3. Wychiffe Kipkorir Biwot /Kenya/

 

Kod žena u generalnom poretku pobedile su trkačice iz Mađarske:

 

1. Kácser Zita /Dunaújváros/
2. Tóth Lívia /VEDAC/
3. Perity Gabriella /MAC/

 

Nakon trke svi trkači TRON-a, kao i nekoliko naših navijača i vernih pratilaca na trkama, veliki klubski uspeh proslavili na samoj manifestaciji “Berbanski dani” uz čašicu kvalitetnog mađarskog vina. U veseloj i slavljeničkoj atmosferi prepričavali smo događaje sa same trke smišljali naslov i tekst sa kojim bi još više uveličali i ovako veliki uspeh našeg kluba.

AdministratorIzveštaji sa trkaRed je da i mi budemo malo bombastični, bar kada je naslov u pitanju. Ono što je najvažnije da ništa nismo ni izmislili, niti dodali već samo napisali ono što se desilo u Kiškunhalašu na uličnoj trci od 7km. Retko se mogu sresti trkači iz Kenije na manjim uličnim trkama...