Završen je ovogodišnji ciklus trka Atom100 četvrtom trkom u nizu. Trka pod nazivom „3/4 maratona“ održana je u Pakšu (Mađarska) 15.septembra 2012. Šarčević Dragan 6.-ti u konačnom plasmanu.

Četvrta trka je bila ujedno i najduža. Prema prvobitnoj najavi organizatora staza u Pakšu trebala je biti dugačka 31 kilometar. Međutim na licu mesta, pred sam start trke, objavljeno je da su naknadnim korekcijama vrlo koplikovane, ali isto tako izuzetno šarolike i zanimljive staze pred trkače stavili zadatak da pretrče 34 kilometara.

Prema izjavi takmičara koji su stazu izmerili pomoću satova koji imaju GPS praćenje, saznali smo još precizniji podatak, da je staza u Pakšu bila dugačka 33,85km.

Pakš je manje mestu u centralnoj Mađarskoj, poznat po nuklearnoj elektrani. Kraj je pomalo brdovit, pa je u prvih 15 kilometara  bilo nekoliko uspona i nizbrdica. Trčalo se po asfaltu, tucaniku, pesku, travi, mermeru, stepenicama, na nasipu pored reke Dunav, kroz vinograde, protrčavalo se kroz recepciju hotela u centru grada, a više od 10 kilometara staza je bila smeštena u krugu same nuklearne elektrane „Pakš“, gde su takmičari protrčali čak i kroz otrvoreni muzej. Poslednjih 2 kilometara na trci bio je neprekidan uspon. Znači jedna staza za koju možemo reći da je izuzetno zanimljiva, uzbudljiva, teška i puna iznenađenja. Vreme za trčanje je bilo idealno, kiša koja je padala pred trka prestala je pred sam start. Tokom cele trke bilo je oblačno, duvao je umereni severni vetar, temperatura je bila od 16-18C.

ARK TRON je na ovoj trci nastupio sa četiri člana (jedini stranci): Šarčević Dragan, Teleki Đerđ, Ludaić Sebastian i Ćirić Dragan, stim da su prva trojica jurili plasman i u zbirnom, generalnom poretku četiri trke. Podsećanja radi da kažemo da je ciklus trka Atom100 počeo još 5.februara u Kapošvaru, zatim su sledile trke u Baji i Nađatadu, a trkački karavan je u Pakšu stigao na cilj. Sve četiri trke istrčalo je 61 trkač: 46 u muškoj i 15 u ženskoj konurenciji. Najbolje plasirani trkač TRON-a je Šarčević Dragan na 6.mestu, Ludaić Sebastian je 20. dok je Teleki Đerđ zauzeo 21.mesto.

Na trci „3/4maratona“ u Pakšu (33,85km) trku je završilo 137 trkača u muškoj i 56 trkačica u ženskoj konkurenciji. Rezultati naših atletičara:

Šarčević Dragan 2:55:51, 38.mesto

Ćirić Dragan 3:00:28, 44.mesto, 2.mesto u kategoriji

Ludaić Sebastian 3:14:42, 72.mesto

Teleki Đerđ 3:24:52, 97.mesto

Odličan rezultat Ćirić Dragana bio je dovoljan za 2.mesto u kategoriji M60.

Pobednik trke bio je mađarski trkač Karajko Šandor sa neverovatnih 2:02:15, a kod žena je trijumfovala Tomposné Hakkel Tünde sa vremenom 2:43:50.

 

 

Posebna zanimljivost je učešće proslavljenog mađarskog boksera Kovač Ištvana, pozantijeg kao KO-KO, koje je takođe uspešno savladao ovu tešku i zahtevnu stazu u vremenu od 3:32:03.

Kompletne rezultat trke u Pakšu „3/4 maratona“, kao i kompletne rezultate ciklusa Atom100 možete pogledati i preuzeti na dnu stranice.

Slike sa ove trke se nalaze u galeriji Pakš Atom100.

AdministratorIzveštaji sa trkaZavršen je ovogodišnji ciklus trka Atom100 četvrtom trkom u nizu. Trka pod nazivom „3/4 maratona“ održana je u Pakšu (Mađarska) 15.septembra 2012. Šarčević Dragan 6.-ti u konačnom plasmanu. Četvrta trka je bila ujedno i najduža. Prema prvobitnoj najavi organizatora staza u Pakšu trebala je biti dugačka 31 kilometar. Međutim na...