U nedelju 24.marta 2013. godine , po izuzetno hladnom i vetrovitom vremenu, održan je 9.Osiječki Ferivi polumaraton i trka zadovoljstva na 5 kilometara. Uz rekordan broj učesnika, TRON nastupio sa 12 trkača.

Na putu ka Osijeku jake snežne padavine otežavale su saobraćaj. Kao da je decembar, a ne kraj marta. Trkači TRON-a trčali su i po mnogo hladnijem vremenu, ali je činjenica da je kalendarski proleće već stiglo otežavala privikavanje na trenutne vremenske uslove koji će vladati na stazi u Osijeku. Čak su i iskusni maratonci bili u nedoumici šta obući, koja oprema je najbolja za -2 i vetar od preko 8m/s. Na svu sreću snega nije bilo u Osijeku. Dodatni problem nastao je kada je organizator objavio informaciju da će start trke kasniti pola sata. Trači su prekunilu zagrevanje na hladnim i vetroviti ulicama Osijeka i sklonili se u okolne lokale, pa su kroz prozore privirivali i čekali zadnji trenutak da iazđu na starnu liniju. „Zagrevaću se u prvim kilometrima, po ovakvom vremenu me ne zanima da jurim rezultat“, čuo se komentar iskusnog maratonca, a oni mlađi su odmah prihvatili sugestiju starije kolege.

Nakon što je na razglasu objavljeno da se trkače pripreme za start, do tada potpuno prazan, Trg Ante Starčevića napunilo je preko 500 trkača. Kao što smo već rekli, TRON je imao 12 predstavnika,a iz Srbije je doputovalo čak 50-tak trkača. Kažemo čak, zbog toga što se istog dana u Novom Sadu takođe održavao polumaraton. Polumaratonska staza u Osijeku celom svojom dužinom proteže se kroz sam grad. Nakon 15-tog kilometra preko pešačkog mosta trkači su pretrčavali na drugu obalu Drave na jedan krug od 5km, da bi poslednji kilometer opet vodio u sam centar grada. Upravo na ovom delu, pored same reke, bili su najjači udari ledenog vetra, što je kod mnogih trkača nakon trke izazavalo prehladu.

I pored loših vremenskih uslova, motivacija I želja za takmičenjem nije napuštala članove TRON-a. U prilog tome govori I činjenica da su oborena tri lična rekorda u polumaratonu (Crnokrak Dimitrije, Stojanov Damir i Stevi Pero) I da du 2. I 3 .mesto u kategoriji M60 osvojili Dubovečak Mirko I Ćirić Dragan(SU). Sirak Tihomer sjajno je trčao na 5 kilometara, čak I brže nego na Paliću kada je zauzeo 2.mesto, ali je ovog puta morao dase zadovolji sa 8.mestom u muškoj konkurenciji.

Evo kompletnih rezultat trkača TRON-a na 9.Osiječkom Ferivi polumaratonu:

 1. Crnokrak Dimitrije 1:20:43 PB
 2. Stojanov Damir 1:24:51 PB
 3. Teleki Đerđ 1:38:09
 4. Šarčević Dragan 1:38:35
 5. Dubovečak Mirko 1:45:15 2.mesto M60
 6. Ćirić Dragan(SU) 1:45:49 3.mesto M60
 7. Stević Pero 1:49:57 PB
 8. Ludaić Sebastian 1:50:35
 9. Tutorić Stevan 2:03:59

Trka zadovoljstva 5km:

 1. Sirak Tihomer 0:19:01
 2. Kakaš Lorand 0:21:03
 3. Teleki Tamaš 0:24:45

Sigurno će svima Osiječki polumaraton ostati u sećanju po izuzetno hladnom vremenu za ovo doba godine. Jedna zanimljivost desila se na povratku, odnosno na graničnom prelazu Batina. Divlja svinja, koja je miljenik i mezimac pogranične policije i carine, mirno i opušteno se šetala pored puta među ljudima, čekajući komad hrane, neke poslastice na šta su ga očigledno navikli policija i carina.

 

AdministratorIzveštaji sa trkaU nedelju 24.marta 2013. godine , po izuzetno hladnom i vetrovitom vremenu, održan je 9.Osiječki Ferivi polumaraton i trka zadovoljstva na 5 kilometara. Uz rekordan broj učesnika, TRON nastupio sa 12 trkača. Na putu ka Osijeku jake snežne padavine otežavale su saobraćaj. Kao da je decembar, a ne kraj marta....