Ogroman naboj pozitivne energije, veselo novogodišnje raspoloženje, kao i veoma izražen i naglašen osećaj klubske pripadnosti mogli su osetiti svi koji su bili prisutni na jubilarnoj novogodišnjoj 25.Trening-trci Atletsko Rekreativnog Kluba TRON.

Ova trening-trka koja nije imala pravi takmičarski značaj dobila je i međunarodni karakter zbog naših sugrađana koji žive u inostranstvu, ali su posetu rodnom gradu iskoristili da bi se priključili našim treninzima. Kostić Saša doputovao je iz Pule, dok je Dulić Miloš morao da preleti Atlanski okean kako bi stigao na 25.Trening-trku ARK TRON-a. Pored njih dvojice, još 4 trkača izdvajamo kao novajlije na našoj trening-trci: Trungel Edit, Kolar Helena, Barbulović Tibor i Varga Saša. Zahvaljujući medijima Radio Subotici, Radio Novom Sadu, City televiziji, Red9 televiziji, Hetnapu, Magyar Szou i Subotičkim novinama naša jubilarna novogodišnja trening-trka oborila je rekord po broju učesnika: čak 26 trkača učestvovalo je na trci, a približan broj ljudi je bilo i u publici u svojstvu navijača. Prava mala gužva i žagor na samom startu u 17 časova na biciklističkoj stazi kog megamarketa RODA na palićkom putu, privlačilo je ogromnu pažnju slučajnih prolaznika i vozila koja su stajala na semaforu. Sevali su blicevi fotoaparata, na kamerama City televizije bile su upaljene lampice „recording“, a trkači su se spremali za start. U kratkom pozdravnom govoru predsednik ARK TRON-a Ludaić Sebastian pozvao je sve prisutne da na 25.Trening-trci u prvi plan stave druženje, rekreaciju i zabavu, a da postizanje značajnih rezultata potisnu u drugi plani ostave za neredne trening-trke. U laganom tempu, sa minut-dva kašnjenja, nešto posle 17 časova startovala je jubilarna novogodišnja trening-trka. U veselom ćaskanju, sve prisutnijem smehu i laganom ritmu svih 26 trkača trčalo je u pravcu Palića i u celoj širini i popriličnoj dužini zauzela biciklističku stazu. Poneki slučajni prolaznici, odnosno biciklisti, sa puno razumevanja usporavali su prilikom mimoilaženja sa rekreativcima. Sve do okretnice na trećem kilometru staze grupa je bila potpuno homogena, da bi se kasnije pomalo ipak razvukla, ali se na kraju nikome od prisutnih nije merilo vreme. U istoriji našeg kluba ostaće zabeleženo da su 29.decembra 2011. godine jubilarnu novogodišnju 25.Trening-trku svojim prisustvom uveličali:

 1. Kokai Monika
 2. Trungel Edit
 3. Kolar Helena
 4. Ludaić Sabina
 5. Pančić Mihajlo
 6. Ćirić Dragan(SU)
 7. Vero Janoš
 8. Rafai Gustav
 9. Ludaić Sebastian
 10. Grba Mića
 11. Kostić Saša
 12. Dulić Miloš
 13. Kuić Željko
 14. Kakonji Dejan
 15. Skenderović Grgo
 16. Janković Atila
 17. Ludaić Bojan
 18. Teleki Đerđ
 19. Malagurski Aleksandar
 20. Trbojević Bogdan
 21. Šarčević Dragan
 22. Varga Saša
 23. Babijanović Dragan
 24. Barbulović Tibor
 25. Kujundžić Nikola
 26. Stipić Josip

Nakon 25.Trening-trke, okupljanje je nastavljeno u kafiću u megamarketu Roda, gde je Ludaić Sebastian govorio o trening-trci ARK TRON-a i izneo je statističke podatke za predhodne 24 trke koje možete pogledati na dnu ove stranice:

–         velika mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovde sa vama, biti deo sportskog kolektiva ARK TRON. Ono što smo zajednički uradili u proteklih nekoliko godina na popularizaciji rekreativnog trčanja u Subotici, prevazilazi sva moja ranija očekivanja. Ovoliko pozitivnog naboja na jednom mestu odavno nisam osetio i zaista sam vrlo ponosan i srećan što ste Vi i TRON sastavni deo mog života. Naša nova akcija trening-trka četvrtkom, večeras je doživela velike ovacije i priznanja samim vašim pojavljivanjem i prisustvom. Ovih prvih 5 godina smatram da su period kada smo pravili i gradili temelj, a u narednim godinama nastavićemo  izgradnju ARK TRON-a u velelepni dvorac. Zajedništvo, skromnost, klubsko jedinstvo i iskreno sportsko prijateljstvo među nama daje nam veliki osećaj sigurnosti i samopouzdanja da ćemo u tome i uspeti. Svim članovima se zahvaljujem što su ARK TRON u protekloj godini na svim domaćin i međunarodnim trkama dostojno reprezentovali i da smo zbog toga dobijali mnogo pohvala naših domaćih i inostranih sportskih prijatelja. Zbog toga se ime Atletsko Rekreativnog Kluba TRON sa velikim poštovanjem izgovara u svetu trkača.

Druženje članova ARK TRON-a nastavljeno je u narednih dva sata, a malo iznenađenje, pehar „ Za naj predsednika od čalnova ARK TRON-a“ Ludaić Sebastianu predao je Pančić Mihajlo:

–         U ime svih članova kluba želim da ti predam ovaj pehar kao znak podrške i priznanja za sav uloženi trud, rad i energiju u osnivanje i vođenje Atletsko Rekreativnog Kluba TRON, koji će nadam se, bit budući klub mnogim subotičanima, novim zaljubljenicima u rekreativno trčanje.

 

Sve slike sa ovog događaja možete pogledati ovde. Već 05.januara 2012. godine na programu je 26.Trening-trka u 17 časova na istom mestu. Srdačno očekujemo sve ljubitelje trčanja koji žele da nam se priključe.

Preuzmite datoteku:
AdministratorTron Trening TrkeOgroman naboj pozitivne energije, veselo novogodišnje raspoloženje, kao i veoma izražen i naglašen osećaj klubske pripadnosti mogli su osetiti svi koji su bili prisutni na jubilarnoj novogodišnjoj 25.Trening-trci Atletsko Rekreativnog Kluba TRON. Ova trening-trka koja nije imala pravi takmičarski značaj dobila je i međunarodni karakter zbog naših sugrađana koji žive...