Lepši početak godine nije se mogao ni zamisliti. 1.januara 2012. godine u 8 časova, okupio se rekordan broj subotičkih trkača u Dudovoj šumi na zajedničkom treningu dužine.

Ni najstariji subotički maratonci se ne sećaju ovolikog odziva na tradicionalnom novogodišnjem treningu,  koji se održava svake godine 1.januara bez obzira na vremenske prilike. Čak 19 subotičkih trkača došlo je na dogovoreno okupljanje da zejedno „utrče“ u Novu godinu. Postoji čak i verovanje među rekreativcima da cela sportska godina zavisi upravo od tradicionalnog treninga 1.januara. Da li je to baš tako ili nije, pokazaće 2012-ta, ali je u svakom slučaju bilo mnogo dobro, veselo i razdragano, kao ustvari i mnogo puta do sada.

Prema dogovoru postignutom na sastanku nakon 25.Trening-trke, današnja maršuta je predviđala da se trči prema „makovoj sedmici“ i lovačkom domu. Dva trkača su se ovde okrenula i vratila nazad istim putem, te je njihov današnji učinak iznosio 15 kilometara. Ostalih 17 trkača nastavilo je prema naftašima, preko peštanske pruge da napravi ceo krug po severnom obodu Subotice. Nakon peštanske pruge, ekipa se razdvojila na dva dela. Jedan deo trkača pravio je manji krug, što u krajnjem zbiru iznosi 19 kilometara, dok je drugi deo u malo veće krugu završio trening sa celih 21 km. Vreme je bilo idealno za ovo doba godine, vedro i sunčano sa blagim minusom na startu i beznačajnim plusom na kraju treninga. Sve u svemu temperatura je u proseku bila velika nula!!!

Evo i imena svih prisutnih (zajednička fotografija): Kokai Monika, Ćirić Dragan(SU), Teleki Đerđ, Skenderović Grgo, Kakonji Dejan, Dulić Miloš, Kostić Saša, Stipić Josip, Malagurski Aleksandar, Kujundžić Nikola, Šarčević Dragan, Radulović Radovan, Sokol Stojanka, Babijanović Dragan, Kuić Željko, Katrinka Stanko, Vero Janoš, Ludaić Sebastian i Varga Saša.

Ostale slike sa ovog događaja možete pogledati ovde.

AdministratorTron Trening TrkeLepši početak godine nije se mogao ni zamisliti. 1.januara 2012. godine u 8 časova, okupio se rekordan broj subotičkih trkača u Dudovoj šumi na zajedničkom treningu dužine. Ni najstariji subotički maratonci se ne sećaju ovolikog odziva na tradicionalnom novogodišnjem treningu,  koji se održava svake godine 1.januara bez obzira na vremenske...