Na 29.Spar maratonu u Budimpešti koji je održan 11.Oktobra 2014, Kokai Monika je istrčala svoj prvi maraton. Ovim sportskim uspehom Monika je postala jedna od malobrojnih subotičana, subotičanki, koji sa ponosom mogu da se pohvale da su istrčali  najtežu atletsku disciplinu.

Iskusni trkači kažu da je maraton ozbiljan poduhvat i da mu treba prići sa poštovanjem! Tu činjenicu sam držala na umu u toku priprema. 29. Spar Budapest maraton će mi ostati u sećanju kao jedan predivan dogadjaj, iako sam zbog vrućine imala ozbiljnih problema na stazi dugoj 42 kilometara. Na startu u 11 sati je bio 29 stepeni… Prvih 10 km je proletelo, bilo je super! Kod 21. Kilometra nisam još osetila umor, ali vrućina je bila za mene nepodnošljiva. Na 23. km mi je pozlilo i mislila sam da ću završiti. Stala sam na svakoj okrepi – a bilo ih je dovoljno – na svakih 4-5 km uzela vode, prošetala pola minuta, ali mi nije puno pomagalo. 19 kilometara do kraja maratona učinili su mi se kao večnost…Usledili su trenuci bola, patnje i velike borbe da istrajem do kraja. Prolazak kroz cilj je poseban osećaj koji je vrlo teško opisati i objasniti ljudima koji se ne bave ili nikad nisu bavili sportom. Sav trud, rad, uloženo vreme i energija u treninge I pripreme za marathon višestruko se vrate. Imate ogroman osećaj radosti, ispunjenosti, pobede i trijumfa. Vreme u cilju 4:17:15 je samo 5 brojeva, ali za mene veliki kao najviši svetski planinski vrh. I naravno rezultat koji ću pokušati da oborim već na sledećem maratonu. Hvala svima koji su bili uz mene i pomogli mi da uspešno savladam svoj prvi maraton!!!

AdministratorIzveštaji sa trkaNa 29.Spar maratonu u Budimpešti koji je održan 11.Oktobra 2014, Kokai Monika je istrčala svoj prvi maraton. Ovim sportskim uspehom Monika je postala jedna od malobrojnih subotičana, subotičanki, koji sa ponosom mogu da se pohvale da su istrčali  najtežu atletsku disciplinu. Iskusni trkači kažu da je maraton ozbiljan poduhvat i...