Atletsko Rekreativni Klub „SOMARATON“ iz Sombora, u četvrtak 17. februara 2011. godine, na svečani način obeležio je svoj PRVI rođendan.

   

Uz dvadesetak prisutnih članova Kluba i gostiju, na svečanosti su govorili Damir Marković i Vladimir Jerković, članovi Upravnog odbora ARK „Somaraton“ i u svojim izlaganjima izneli najznačajnije aktivnosti ARK SOMARATONA u prvoj godini postojanja. Svakako da je jedna od najbitnijih aktivnosti preuzimanje brige oko organizacije 32.Somborskog polumaratona, najstarije ulične trke na teritoriji Republike Srbije. 32.Somborski polumaraton svojim kvalitetom i brojem trkača će stati „rame uz rame“ sa mnogo poznatijim Novosadskim i Beogradskim maratonom.

  Trkači iz Sombora, pored najstarije ulične trke imaju i najstariju internet prezentaciju zahvaljujući Arpadu Šarkeziju, koji od 2004. godine vodi i osvežava sajt www.somaraton.org.rs svežim informacijama i rezultatima sa svih trka u zemlji i ponekih bitnijih iz inostranstva. U proteklih mesec dana Arpad je pripremio novi, redizajnirani sajt ARK SOMARATON-a koji će uskoro biti postavljen na istoj adresi.

Proteklih godina u mnogim gradovima se osnivaju Atletsko Rekreativni Klubovi koji svojim aktivnostima ukazuju na značaj i važnost svakodnevne rekreacije u životu čoveka. ARK SOMARATON, ARK TRON, ARK Fruška Gora, AK Hajduk Maraton Tim Kula, su novi klubovi u kojima su se okupili stari trkači predvođeni novim mlađim snagama. Sve nas povezuje ista ljubav, ljubav prema trčanju. Imamo isti cilj, da omasovimo rekreativno trčanje u svojim gradovima, a samim tim i u Srbiji. Organizovanje trka, zajedničkih treninga, tribina sa temo trčanje, samo su neke od aktivnosti koje doprinose tome da već godinama unazad broj rekreativnih trkača u Srbiji nezaustavljivo raste!

AdministratorAktivnostiAtletsko Rekreativni Klub „SOMARATON“ iz Sombora, u četvrtak 17. februara 2011. godine, na svečani način obeležio je svoj PRVI rođendan.     Uz dvadesetak prisutnih članova Kluba i gostiju, na svečanosti su govorili Damir Marković i Vladimir Jerković, članovi Upravnog odbora ARK „Somaraton“ i u svojim izlaganjima izneli najznačajnije aktivnosti ARK SOMARATONA...