Ark Tron trkači su danas nastupili  na Šaran polumaratonu, memorijal u čast profesora Franje Fratrića. Prvi sneg se zabeleo, i krupno vejao celim putem, dočekala nas je fino zagrejana čarda kao startni centar. Domaćinska atmosfera, mnogo veterana željnih da se oprobaju u hendikep startu, kao i dosta dece, triatlonaca za štafete i trku od 5km.

Hladno, bljuzga, sneg koji se topi, zahtevna trka. Na kraju jedino razočaranje dosta kraća staza, koja je uticala na potpuno neuporedive rezultate. Ali posle ukusna riblja čorba koja je ugrejala promrzle trkače, i vratila osmehe na lica.

Adrian Malagurski je osvojio 2.mesto na 5km 17min. (oko 4,6km jedan krug), ušavši posle Ognjena Stojanovića (vrhunskog triatlonca) u cilj. Aleksandar Malagurski i ja smo bili generalno 3. štafeta sa 1:30 (4 kruga pomenute dužine). Svejedno ponosna da sam na podijumu jedina žena, u miks štafeti, prvo mesto su osvojili odlični sportisti Ervin Mesaroš i Zoran Marković, a drugo mesto mladi triatlonci iz Sombora.

Sjajno je trčao i Đerđ Teleki, kojem posebno leže horor uslovi za trčanje i bio je 4. generalno ispred Zdravka Mišovića. A usput je demonstrirao, kako izvesti brze okrete na klizavoj stazi. Polumaraton su još uspešno završili sa potencijalnim rekordima sezone, kada bi staza bila tačne polumaratonske distance: Bogdan Trbojević, Igor Skenderović, Sebastian Ludaić, Zoltan  Kesegi i Dominik Deman. Konačni rezultati još nisu objavljeni.

Nakon svega bili smo pozvani u prijatan dom Dominikovih roditelja, koji su nas dočekali kao pravi domaćini, i uz lepe priče, domaće kolače i osveženje, smo se rastali u nadi da ćemo ponoviti ovako lepe dane, kada je možda sama trka i rezultat ipak ostao u drugom planu. Sport, prijateljstvo i ljudske vrednosti su meni ostavili ipak jači utisak danas.

Fotografije: (neumorni) Bogdan Trbojević

 

 

 

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/12/DSC01610-1024x768.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/12/DSC01610-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trka  Ark Tron trkači su danas nastupili  na Šaran polumaratonu, memorijal u čast profesora Franje Fratrića. Prvi sneg se zabeleo, i krupno vejao celim putem, dočekala nas je fino zagrejana čarda kao startni centar. Domaćinska atmosfera, mnogo veterana željnih da se oprobaju u hendikep startu, kao i dosta dece, triatlonaca...