Za učesnike 6.TRON Rođendanskog polumaratona i SRCEF trke zadovoljstva spremili smo detaljan opis staze.

Obe trke će startovati zajedno 02.marta 2012. godine u 11 časova ispred kluba DeLago na muškom štrandu na Paliću. Prvih 4 kilometara su potpuno identični za obe trke. Kod četvrtkog kilometra, tačnije nakon 3965 metara, učesnici SRCEF trke zadovoljstva se odvajaju od polumaratonaca, odnosno okreću se kod svoje druge okretnice i vraćaju se prema cilju, a polumaratonci ulaze u deo staze koji iznosi razliku između polumaratona 21,1km i trke na 5km. Kada polumaratonci pretrče razliku od 16,1km, dolaze do mesta gde su se razdvojili od trkača na 5 kilometara, kada im preostaje 1035 metara do cilja. Ali da krenemo redom sa detaljnim opisom:

 

Staza SRCEF trke zadovoljstva – 5km:

Takmičari SRCEF trke zadovoljstva imaće PLAVE startne brojeve. Start je ispred kluba DeLago. Na satelitskom snimku Google Map lepo se vidi drveni molo u vodi, koji se nalazi tačno u ravcu starta, odnosno cilja. Nakon starta trkači kreću u pravcu severa, i trče obalom jezera Palić nekih 900-950 metara, nakon čega skreću desno i protrčavaju kroz prolaz ispod Velike terase. Nakon Velike terase trči se stazom koja prolazi kroz šumu u parku i vodi do Glavnog ulaza gde je i prva okretnica. Okretnica se nalazi na 1465 metara od starta. Trkači se okreću 180 stepeni i istim putem se vraćaju prema muškom štrandu gde protrčavaju kroz startnu i ciljnu liniju i nastavljaju u drugom pravcu. Na izlasku sa muškog štranda skreću levo prema Novosadskom putu, i protrčavaju pored bivšeg Hotela Sport i C fudbalskog terena FK Palića, nakon čega skreću desno i izlaze na Novosadski put, gde će desna strana biti zatvorena za saobraćaj i policija će obezbeđivati put. Trkači nastavljaju pravo, prolaze pored B fudbalskog terena FK Palić, okretnice autobusa broj 6,  okruglog vodotornja i poslednjeg skretanja za vikend naselje i približavaju se svojoj drugoj okretnici. To je ujedno i mesto gde napuštaju svoje sportske prijatelje koji trče polumaraton. Vrše drugo okretanje pod 180 stepeni i kreću u finiš trke, poslednjih 1035 metara. Istim putem se vraćaju do cilja. Takmičari na 5km nemaju osveženje na stazi.

Limit trke na 5 km je 40 minuta.

Staza 6.TRON Rođendanskog polumaratona

Takmičari koji će startovati u polumaratonskoj trci imaće CRVENE startne brojeve. Polumaratonci mogu da pročitaju opis staze SRCEF trke zadovoljstva – 5 km, i mogu pratiti opis sve do druge okretnice. Na mestu gde će takmičari koji trče svega 5 kilometara vršiti polukružno okretanje, počinje deonica koji je potrebno dva puta istrčati. Ulazi se u deo puta koji će biti potpuno zatvoren za saobraćaj. Negde oko 5-tog kilometra biće postavljen sto sa osveženjem na kojem će biti vode, banane, jabuke i šećera u kocki. To je i jedino mesto sa osveženjem, ali sa obzirom na činjenicu da četiri puta protrčavate pored tog stola, dolazimo do činjenice da se osveženje nalazi na 5-tom, 11-tom, 13-tom i 19-tom kilometru. Put je potpuno prav, odnosno postoji jedna blaga krivina od 90 stepeni i skretanje u desno, ali se put upravo tako i proteže i nema mogućnosti skretanja sa staze. Na 8-om kilometru polumaratonci dolaze do svoje druge okretnice (prva okretnica je zajednička sa trkačima Srcef trke zadovoljstva). Istim putem trči se nazad. To je ustvari deonica Novosadskog puta od 16,1km koja je podeljena na 4 ista dela tamo-nazad-tamo-nazad do cilja.

Limit polumaratona je 150 minuta i moramo ga strogo poštovati zbog dozvole o zatvaranju puta koju smo dobili od policije. Nakon 13:30 časova Novosadski put moramo otvoriti za saobraćaj.

Ove godine staza je vrlo precizno izmerena iz nekoliko pokušaja. Manja odstupanja su moguća samo zbog načina na koji takmičari budu sekli krivine. Staza je premerena geodetskim alatom koji je prikazan na slici:

AdministratorTRON Rođendanska TrkaZa učesnike 6.TRON Rođendanskog polumaratona i SRCEF trke zadovoljstva spremili smo detaljan opis staze. Obe trke će startovati zajedno 02.marta 2012. godine u 11 časova ispred kluba DeLago na muškom štrandu na Paliću. Prvih 4 kilometara su potpuno identični za obe trke. Kod četvrtkog kilometra, tačnije nakon 3965 metara, učesnici...