Još jedan vikend prebogat trkama, još jednom je ARK TRON u samo 2 dana bio prisutan na 3 atletske trke.Dve međunarodne i jedna trka u Srbiji bilans je učešća trkača TRON-a na sportskim manifestacijama 7-8. maja 2011. godine.

U Szekszardu je održan 2.Polumaraton Vinskih predela (Borvidéki félmaraton). Lepo vreme, ljubazni domaćini i teška brdovita staza dočekali su preko 1000 trkača, koji su polumaratonsku stazu mogli da savladaju sami, u paru ili u tročlanoj štafeti. Četiri trkača ARK TRON-a bili su jedini predstavnici Subotice i Srbije u ovom lepom Mađarskom gradu. Evo i detaljno opisa same trke koji je napiso Teleki Đerđ:

 

–         u najavi organizatora 2.Vinskog polumaratona opis trke je u dve reči: luda trka! Opravdanost tog naziva je dala konfiguracija staze koja je sadržavala sve moguće najteže elemente za trčanje. Tri izuzetno strme i relativno duge uzbrdice na neravnom terenu sa vratolomnim spustovima na stazi koja je podsećala na bob stazu sa polukružnim betonom. Na nekim delovima, zbog strmine staze praktično je bilo nemoguće trčati, pa su skoro svi trkači prešli na neku vrstu mešavine hodanja i puzanja. Staza je jednim delom prolazila kroz ogroman vinski podrum u brdu. Sa sunčanog spoljnog svetla ulazak u mračni podrum je nakratko delovao jezivo i na momente se gubila orijentacija, ali hladovina je bila izuzetno prijatna u odnosu na vrućinu koja je spolja vladala.

Sve ovo je doprinelo da je ova trka bila izuzetan doživljaj i proba sopstvenih mogućnosti. Fantastična organizacija domaćina, gostoljubivost celog grada, bogati učesnički paketi (naravno boca vina u paketu), hleb sa mašću i hladan špricer posle trke za potpuni sportsko-turistički sadržaj i doživljaj.

      Ekipa TRON-a je učestvovala sa 4 takmičara, od kojih su Aleksandar Malagurski, Atila Janković i Adriajn Malagurski u čestvovali u konkurenciji tročlanih štafeta,a Đerđ Teleki u pojedinačnoj konkurenciji. Izuzetan rezulutat postigla je štafeta TRON-a osvajanjem III mesta u konkurenciji 27 ekipa sa vremen om 1:49:00. Čestitamo!!!

      U pojedinačnoj konkurenciji Đerđ Teleki ovu tešku polumaratonsku stazu savladao je za 1:56:42, što je bilo dovoljno za 110.mesto od 415 takmičara, odnosno 26.mesto od 115 trkača u kategoriji M40.

      Treba napomenuti da su zbog teške staze postignuta vremena svih takmičara realno slabija za 10-20 minuta nego na ravnoj polumaratonskoj stazi i da je i ukupna dužina staze 2.Vinskog polumataona bila nešto duža od polumaratona, iznosila je 21600 metara.

       Jedinstveni utisak takmičara, gostiju ove sportske manifestacije da je organizaciji trke svim srcem učestvovao ceo grad Szekszard. Njihov trud da se svi lepo osećaju u njhovom gradu je impresivan, a većina trkaćča je već najavila svoje obavezno učešće na 3.Vinskom polumaratonu 2012. godine.

Kao i predhodnih godina u Skoplje se i ove godine iz Srbije išlo organiozovano, odnosno bio je obezbeđen besplatan autobus za trkače koji su se na vreme prijavili. A takvih je iz godine u godinu sve više, pa je vrlo moguće da već iduće godine iz Srbije u pravcu Skoplja krene i dva autobusa. Jedan od putnika u autobusu je bio i Ćirić Dragan(NS), koji je za svoj ovogodišnji cilj postavio da istrči sve maratone u bivšim Jugoslovenskim republikama. Od Ćire smo već navikli na standardnu formu i kontinuitet dobrih, čak šta više odličnih rezultata, i zbog toga njegovih 3:14:38 na Skopskom maratonu sigurno nije iznenađenje, već nešto normalno i uobičajeno. Ne moramo posebno naglašavati da je nadmoćno trijumfovao u svoj M60 kategoriji. Možda je zanimljivo napomenuti da je Ćirić Dragan za 11 minuta brže istrčao Skopski nego Beogradski maraton. Da li ja na to uticalo vreme, geografski položaj, navijači ili nešto drugo, ostavljamo čitaocu da prosudi ili zaključi sam.

Tradicionalni Fruškogorski planinski maraton održan je po 29. put 7. maja 2011. Preko 12000 ljubitelja prirode imali su mogućnost da se odluče za jednu od preko 10 staza različitih dužina: 17,33, 57, 60, 80, 102, 111 kilometara. Naš klub predstvaljali su Dragan Šarčević i Nikola Kujundžić. Većina učesnika ovog maratona odabranu stazu savladava hodajući, ali je iz godine u godinu sve veći broj rekreativaca koji trče. Upravo zbog toga nema klasičnog pobednika Fruškogorskog maratona, mada se uvek evidentira redosled , ne bih rekao ulaska u cilj, već javljanja kod sudije, zapisničara koji proveravaju na karticama da li imate sve overe sa kontrolnih tačaka  koje su kao potvrda da ste određenu stazu zaista savladali i da niste skraćivali. Nikola Kujundžić je stazu od 60 kilometara savladao za 7 sati, dok je Dragan Šarčević ultramaratonsku stazu od 111 kilometara savladao za 19 sati.

AdministratorIzveštaji sa trkaJoš jedan vikend prebogat trkama, još jednom je ARK TRON u samo 2 dana bio prisutan na 3 atletske trke.Dve međunarodne i jedna trka u Srbiji bilans je učešća trkača TRON-a na sportskim manifestacijama 7-8. maja 2011. godine. U Szekszardu je održan 2.Polumaraton Vinskih predela (Borvidéki félmaraton). Lepo vreme, ljubazni...