U suboti 26.aprila 2014. godine u Bordanju(Mađarska) održan je svetski kup „Homokhat polumaraton“ na kojem je nastupilo 200 trkača iz čak dve zemlje. Istorijski uspeh zabeležio je Teleki Đerđ zauzevši 3.mesto!!!

Na sjajan i veličanstven način Teleki Đerđ je reprezentovao Suboticu i Srbiju. Njegova bronzana medalja ima zlatni sjaj. Odmah nakon trke na imitaciji press konferncije organizovane u čast velikog sportskog uspeha u restoranu „Vadgestenje“ Teleki Đerđ sa oduševljenjem je pričao o utiscima sa trke:

  • Trka je bila sjajna. Od samog početka pokušao sam biti u vodećoj grupi. Međutim zbog izuzetno ravne staze i 3-4 iznenadna i nenajavljena skretanja pod uglom od 90 stepeni počeo sam da gubim korak.  Nakon izlaska iz sela Bordanj trčali smo na biciklističkoj stazi gde maksimalno dva trkača mogu trčati jedan pored drugog, a poznato je da svoje najbolje rezultate trčim kada sam u grupi od tri trkača. Pokušao sam da se uguram između vodeće dvojke, ali me je uska biciklistička staza sprečavala u tome, što je kasnije, ispostaviće se, bilo presudno da ne trijumfujem na ovoj trci. Još jedna otežavajuća okolnost je bio jak bočni vetar zbog kojeg su mi leva ruka i noga bile hladne u odlasku, a desna ruka i noga u povratku. Recimo da sam uspeo da se uguram između dva trkača bio bih putpuno zaštićen od udara vetra, održao bih telo zagrejanim i u jakom finišu bih sigurno pobedio. Ipak, ne mogu biti nezadovoljan i sa trećim mestom jer je ovo istorijski, najveći uspeh subotičke atletike. Nije mala stvar biti u prvoj trećini među 200 trkača!!!

Naravno da je ovo bio samo šaljiv izveštaj sa jedne uobičajene trke. Prava istina je da je Teleki Đerđ zaista zauzeo 3.mesto, istina je da su i Malagurski Aleksandar i Kakaš Lorand bili u TOP10, i da su pored njih trku uspešno završili još i Tutorić Stevan, Ludaić Sabina i Ludaić Sebastian. Inače ovo je bila prva trka u organizaciji naših prijatelja iz Bordanja koji su redovni gosti na TRON-ovom Rođendanskom polumaratonu. 200 trkača takmičilo se u dve discipline: 10,5km i polumaratonu, svi članovi TRON-a bili su učesnici trke na 10,5km. Pošto zvanični rezultati još nisu objavljeni, nismo u mogućnosti da objavimo tačna vremena naših trkača. Organizatori su bili oduševljeni velikim odzivom učesnika i izrazili su želju da „Homokhat polumaraton“ postane tradicionalna ulična trka u Bordanju.

Pogledajte album slika sa ove trke

AdministratorIzveštaji sa trkaU suboti 26.aprila 2014. godine u Bordanju(Mađarska) održan je svetski kup „Homokhat polumaraton“ na kojem je nastupilo 200 trkača iz čak dve zemlje. Istorijski uspeh zabeležio je Teleki Đerđ zauzevši 3.mesto!!! Na sjajan i veličanstven način Teleki Đerđ je reprezentovao Suboticu i Srbiju. Njegova bronzana medalja ima zlatni sjaj. Odmah...