Prvi vikend novembra meseca obeležile su dve trke na kojima su učestvovali članovi TRON-a i obe su održane u inostranstvu u organizaciji ŠriČinmoj maraton tima. Naši takmičari predstvaljali su nas u Mađarskoj i Sloveniji.

U Đeru (Mađarska) maratonsku stazu u vremenu novog ličnog rekorda 3:38:33 pretrčao je Janković Atila. On je svoj dosadašnji rekord popravio za 12 minuta. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Atila počeo da trči pre nešto više od godinu dana, onda je njegovih 4 istrčanih maratona ove godine i vidan napredak u rezultatima za svako divljenje i poštovanje. Dobra rezultat i novi lični rekord biće dodatni motiv za novu sezonu i naredne trke. Njegov stalni trening-partner i  naš drugi predstavnik na maratonskoj trci u Đeru, Vojnić Zelić Igor savladao je 42 kilometara za 3:50:55 i na lep način predstavljao naš klub u inostranstvu. Pored maratona, organizovana je i polumaratonska trka, a u trci zadovoljstva na 7 kilometara nastupili su Malagurski Adrian i Aleksandar. Adrijan je sa rezultatom 27:32 osvojio drugo mesto u kategoriji juniora i tako nastavio uspešan niz osvajanja medalja na trkama u Mađarskoj. Aleksandar je istu stazu savladao za 32:35.

Na vrlo zanimljivoj trci na Pohorju (Slovenija), takođe u organizaciji ŠriČinmoj maraton tima,  nastupio je Tutorić Stevan, koji je zajedno sa Kakonji Dejanom i Skenderović Grgom iz ŠriČinmoj maraton tima predstavljao naš klub, grad i zemlju. Trka je pomalo neobična za nas vojvođane i pravi je izazov pokušati savladi stazu dugačku oko 3800 metara. Evo kako je Stevan doživeo trku:

–         U mojoj kratkoj trkačkoj karijeri ovo je prvi put da učestvujem na jednoj planinskoj trci. Start ove naizgled kratke i brze trke je bio u podnožju Pohorja, odnosno na nadmorskoj visini oko 250-300 metara, a cilj na samom vrhu koji je na 1000 metara nadmorske visine. Osim što trkači savladavaju stazu dugačku 3800 metara, jasno je da je potrebno savladati i visinsku razliku od preko 700 metara. Za prosečnog trkača iz ravne Vojvodine to su definitivno vrlo teški uslovi. Na samom startu iz razgovora sa trenerom ekipe slovenačkih policajaca saznao sam da se svaki rezultat ispod sat vremena smatra zadovoljavajućim. Sa obzirom da sam stazu uspeo savladati za 56:53, vrlo sam zadovoljan svojim nastupom. Zbog izuzetno teških uspona svega 500 metara sam mogao trčati, a ostali deo staze sam savlađivao hodanjem, toliko brzim koliko je konfiguracija terena dozvoljavala. Trka je dobro organizovana i vrlo je posećena, preko 300 trkača je bilo na startu. Odlično iskustvo za mene, obavezno idem i sledeće godine u nadi da će nas biti više iz kluba.

Za ovakve trke sigurno treba i dosta brdskih treninga. Rezultati najbolje pokazuju to jer su slovenački trkači manje-više svi pripremljeni za trčanje uzbrdo. Druga dva takmičara iz Subotice, Kakonji Dejan i Skenderović Grga savladali su istu stazu za 37:17, odnosno 40:10.

AdministratorIzveštaji sa trkaPrvi vikend novembra meseca obeležile su dve trke na kojima su učestvovali članovi TRON-a i obe su održane u inostranstvu u organizaciji ŠriČinmoj maraton tima. Naši takmičari predstvaljali su nas u Mađarskoj i Sloveniji. U Đeru (Mađarska) maratonsku stazu u vremenu novog ličnog rekorda 3:38:33 pretrčao je Janković Atila. On...