Izveštaj piše Đerđ Teleki.

Ovo je tvoja trka, ti pišeš izveštaj! Ovako je glasila Jamantina “naredba” nakon završetka 7-og  prvenstva Fruške Gore u planinskom trčanju. I mojeg 6-og učešća. Istina, jedna od mojih omiljenih trka, koju ne propuštam i dosad sam se svaki put ugurao u prvih deset a nekoliko puta sam imao i plasman. I sad sam se pojavio sa takvim ambicijama da budem u top ten ali ovog puta na novoj lokaciji i novoj stazi.  Staza nešto kraća u odnosu na ranije, po najavi 7,3 km ali su satovi svima pokazali da je u stvari bila 8km, ali to na ovakvim trkama i nije neki problem, svakom je isto. I ispostavilo se da je čak i žešća i zahtevnija od ranije.

Start je bio na platou pored restorana Brankov čardak na Stražilovu. Nakon starta sledi nekih 300m ravnog i širokog dela gde se odvija borba za poziciju pred strmim i uskim usponom do planinarskog doma. Uspevam ostati u vodećoj grupi i na usponu mi smetaju svega par trkača koji su malo precenili svoje mogućnosti, na nekim pogodnim malo širim delovima uspevam da ih obiđem i na vrhu kod doma se praktično formirala jedna ekipica od nas četiri trkača, od 4og do 7og mesta, prva trojica su nam već pobegla. Sa vrha šibamo dole na cik-cak serpentinama vratolomnim tempom. Potrebna je maksimalna koncentracija jer kod takvih brzina nizbrdo jedan pogrešan korak na kamen ili neki koren može biti fatalan. Malo sam oprezniji od ostalih (i puno stariji) pa do doline padam na 7. mesto. U dolini par koraka na ravnom i opet strmo uzbrdo do vidikovca kod Brankovog groba. Tu sustižem ekipicu i penjem se do 4. pozicije, ali na sledećem žestokom spuštanju od vidikovca do mesta starta u dolini kod Brankovog čardaka opet padam na 7. mesto. Tu se završava prvi krug i ulazimo u drugi, identičan krug. Scenario isti, menjamo se stalno na pozicijama sa ostala tri trkača. Pri kraju drugog kruga u jednom momentu smo se skroz približili i takmičaru na 3. poziciji i pokušavamo još ubrzati ali radi se o sjajnom mladom triatloncu koji se ne da tek tako. Nakon završetka drugog kruga sledi još jedno penjanje do planinarskog doma gde je i cilj trke. Poslednji žestok uspon  i do cilja se stvara i realan redosled, i jedan za drugim ulećemo sad već nas petoro u razmaku od 3. do 7. mesta u jednoj minuti. Ja na 7. mestu ali ipak maksimalno zadovoljan, pobedili su me zaista odlični planinski trkači.

Osmeh oko glave, adrenalin curi na ušima, primaju se čestitke, polako se oporavljam i sedam na klupicu na predivnom jesenjem suncu i dočekujem ostale iz Subotičke ekipe. Prvo stiže Nikola Babić, pa onda odmah iza njega Tronovci, Ćirić Dragan(Ns) i Jamanta Šafranj.  Posle njih Sing Thakur i Sebastijan Ludaić. Cure malo zaostaju ali herojski istrčavaju i stižu i Danijela Nuspl i Sonja Oros. Organizatori su obezbedili i ručak, pasulj iz kotlića za takmičare, a tu nam se pridružuje i naš usvojeni, neizostavni, neuništivi Aleksandar Mitić verni partner na svim trekinzima i planinskim trkama gde učestvujemo. Stvorilo se i pivo na stolu, i slavimo i Jamantinu drugu poziciju u ženskoj konkurenciji. Za mene još jedan sjajan dan na Fruškoj gori, na trci koju volim i vraćaću se na nju uvek.

Ovu su naši rezultati:
Djerdj Teleki ( Tron)              51:34
Babić Nikola                            59:16
Ćirić Dragan (Tron)               1:01:29
Jamanta Šafranj (Tron)        1:01:59
Singh Thakur                          1:11:12
Sebastian Ludaić (Tron)       1:13:12
Danijela Nuspl (Tron)           1:42:29
Sonja Oros (Tron)                  1:42:29
https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/11/OPFG2-1024x768.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2017/11/OPFG2-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trka  Izveštaj piše Đerđ Teleki. Ovo je tvoja trka, ti pišeš izveštaj! Ovako je glasila Jamantina 'naredba' nakon završetka 7-og  prvenstva Fruške Gore u planinskom trčanju. I mojeg 6-og učešća. Istina, jedna od mojih omiljenih trka, koju ne propuštam i dosad sam se svaki put ugurao u prvih deset a nekoliko...