Izveštaj piše Vesna Vugdelija.

Mala ekipa se skupila u subotu ujutru i put Stražilova krenuše Sonja, Vesna, Đurika, Jugoslav i Seba. Jedan lep dan u najavi sa prijatnih 17 stepeni u 8:30.

Po dolasku na parking srećemo „Čegarevu čergu“ t.j. Čegara sa suprugom i decom i sa njima se upućujemo ka prijemnom mestu. To se moglo smatrati blagim zagrevanjem pošto smo pretabanali 20ak minuta uzbrdo. Bilo je posebno očaravajuće posmatrati jesen na nama najbližoj planini i šetati stazom kojom ćemo uskoro trčati. Za razliku od gradskih trka, ova staza je bila prazna i samo markacije trakom su najavljivale ludilo u ovoj tišini.

U prijemnom centru već standardno – muzika, puno poznatih lica, muzika, presvlačenje, zagrevanje i…

U 12:00 počinje trka na 10km. Bodrimo Đuriku i po njihovom odlasku zauzimamo startna mesta. U 12:15 krećemo Sonja, Jugoslav, Seba i ja. Meni je ovo prva planinska trka i počinjem je previše oprezno. Bilo je raznoliko, najviše uzbrdo, uz prepreke u vidu balvana na stazi, kamenja i granja ali neopisivo lepo. Ipak, kao što volim da kažem, šuma je moj dom. Nema boljeg osećaja od onog kada se sjuriš niz brdo pa još i vikneš Sonji na sav glas „PUSTI KORAK! ZALETI SE! NEMA PREPREKA!“ Na nekoj gradskoj trci bi mi verovatno ponudili ludačku košulju da se tako ponašam.

U šali smo Đuriki pre trke rekli da će nam tajming biti isti, t.j. da ćemo završiti u isto vreme kad i on. Šala se obistinila. Na nekih 200 m od cilja, Sonja i ja čujemo uzvike „HAJDE ĐURIIII!“ i shvatamo da je Selektor blizu i da je red da ga bodrimo i tu, kao i na startu. Prolazi Đurika pa i mi za njim. Jugoslav je stigao nešto pre, Seba nešto posle nas ali svi smo se našli u dobrom raspoloženju. Da nam popravi prosek, Đuri se 2x popeo na tron: Prvi u kategoriji Mamuta (citiram lično Đuriku) i drugi u apsolutnoj kategoriji.

Ne bi mi bili mi da ne prokomentarišemo hranu na nekom događaju. Po ovom kriterijumu, ova trka će zauzeti visoko prvo mesto, pre svega zbog raznolikosti, jednake za vegetarijance i za svaštojede; bogati sendviči, Pansport napici, razne energetske pločice sa semenkama, kolačići, ogromna kanta eurokrema i kuvano vino u izobilju.

Nazad opet dole do auta trening kolena i blaga pospanost do Subotice uz dogovor da se ni sledeće godine ova manifestacija ne propušta i sledeće rezultate:

Đerđ Teleki – 00:57:09 (10km)

Jugoslav Futo – 00:36:14 (5km)

Sonja Oros i Vesna Vugdelija – 00:47:32 (5km)

Sebastian Ludaić – 00:51:11 (5km)

 

https://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2018/11/OPFG.jpghttps://www.tron.org.rs/wp-content/uploads/2018/11/OPFG-150x150.jpgJamanta ŠafranjIzveštaji sa trka  Izveštaj piše Vesna Vugdelija. Mala ekipa se skupila u subotu ujutru i put Stražilova krenuše Sonja, Vesna, Đurika, Jugoslav i Seba. Jedan lep dan u najavi sa prijatnih 17 stepeni u 8:30. Po dolasku na parking srećemo „Čegarevu čergu“ t.j. Čegara sa suprugom i decom i sa njima se upućujemo ka...