Trkači TRON-a Ćirić Dragan(NS) i Kujundžić Nikola nedavno su učestvovali na jednoj prelepoj trci u Poljskoj. O utiscima i rezultatima nešto više rećiće nam Dragan Ćirić:

“…Drago Boroja je na svom sajtu preporučio odlazak u Poljsku na Festival trčanja i učešće na jednoj od brojnih trka koje su, od 7-9. Septembra, održane u Krinici, banjskom mestu na jugo-istoku Poljske. Poziv sam prihvatio iz više razloga – jedan je svakako i to što do sada nisam bio u Poljskoj i želja da vidim još jednu evropsku zemlju, a drugi, svakako činjenica da je jedna od trka Festivala, pod romantičnim imenom ‘’Trka sedam dolina’’, u kalendaru kvalifikacionih trka za čuveni Ultramaraton oko Mon Blana vrednovana sa tri poena. A ispod ‘’romantike’’ krila se najteža trka Festivala – Planinski ultramaratom dužine 100 km! U tri sata ujutro, na startu najduže i najteže trke Festivala trčanja, sa brojnim usponima na kojima je trebalo savladati ukupno 4900 metara visine i isto toliko metara na silascima, okupilo se oko 380 spremnih trkača, ali je izuzetno ‘’tesan’’ vremenski limit (samo 17 sati) uzeo danak – stazu je uspešno završilo samo 293 učesnika, među kojima i 19 žena!

Pobednik Utramaratona je Čaba Nemet iz Mađarske sa vremenom 8:51:10, kojim je za 44 minuta popravio prošlogodišnji rekord staze. Drugo i treće mesto zauzeli su Poljaci Martin Svirc (8:55:09) i Jan Vidra (9:00:27).

U kategoriji žena najbrža je bila Poljakinja Eva Majer (11:59:01), za njom su u cilj stigle Ruskinja Irina Safranova (12:25:20) i još jedna Poljakinja Agnješka Malinovska-Sipek (12:43:18).

Sa vremenom 15:31:48 zauzeo sam 190. mesto u generalnom plasmanu i 13. mesto u kategoriji M50+ (među 28 ‘’vršnjaka’’), ali u Poljskoj nisam bio jedini učesnik Ultramaratona iz Srbije – stazu je uspešno savladao i Nikola Kujundžić iz Subotice, inače moj klubski kolega iz ARK Tron Palić, i sa vremenom 14:43:55 zauzeo 135. mesto. Ovom trkom smo obojica sakupili dovoljan broj kvalifikacionih bodova za Ultramaraton oko Mon Blana, pa se nadam da ćemo, krajem avgusta sledeće godine, krenuti zajedno put Francuske!

Ako je suditi prema visini novčanih nagrada, ‘’Trka 7 dolina’’ je bila glavna trka trodnevnog programa – pobednik je dobio 15000 zlota – oko 3750 evra! Ovako gledano, druga glavna trka bio je ‘’Koral maraton’’ (pobednik je dobio 12000 zlota – 3000 evra), koji je privukao čak i nekoliko kenijskih trkača, a među 500 učesnika, stazu klasičnog maratona uspešno je savladalo i 6 maratonaca iz Srbije – Nikolić Milan i Stojanović Branimir iz Zaječara, Milanović Zarija I Ćurilić Vojislav iz Beograda, Milenković Nebojša iz Kikinde i Boroja Drago iz Futoga (sada novopečeni stanovnik Poljske) koji je ovom prilikom bio i jedan od brojnih ambasadora Festivala trčanja u Krinici!…”

Rezultate svih trka održanih na Festivalu trčanja u Poljskoj možete pogledati na sajtu www.festiwalbiegowy.pl

Dragan Ćirić

AdministratorIzveštaji sa trkaTrkači TRON-a Ćirić Dragan(NS) i Kujundžić Nikola nedavno su učestvovali na jednoj prelepoj trci u Poljskoj. O utiscima i rezultatima nešto više rećiće nam Dragan Ćirić: '...Drago Boroja je na svom sajtu preporučio odlazak u Poljsku na Festival trčanja i učešće na jednoj od brojnih trka koje su, od 7-9....